www.car.cz
 

SCC: Beisel s novým PRC Nissan dvakrát vyhrál
     12.7.2007 20:08 - Vladimír Rožánek


Velmi úspěšně vstoupil do závodní kariéry zbrusu nový stroj PRC Nissan s třílitrovým motorem, který absolvoval teprve před týdnem své první kilometry. A jak je podle výsledků vidět, motor Nissan přinese Němci Beiselovi ještě nějaké další úspěchy v kariéře. Již od tréninků byl jasně rychlejší, než všichni ostatní soupeři na dráze. To potvrdil i v závodě, kde kraloval a dvakrát zvítězil. Udělal tak stavitelům těchto rakouských vozů dobrou vizitku.

 

Do tréninků opět nastoupil i Švýcar Pius Truffer, který se z rodinných důvodů nezúčastnil většiny závodů letošní sezóny, ale tréninkovými jízdami své účinkování na Hockenheimu také dokončil. Na nové PRC BMW, které bylo postaveno pro Emanuella Pedrazzu, si ještě musí řádně zvyknout. O místo na stupních vítězů, se prali Kormann s PRC BMW 2,5 a Rakušan Matzinger, který velmi jasně kraluje s PRC Honda CN divizi slabších vozů do dvou litrů. Při bratrovražedném souboji, po startu prvního závodu, se druhého místa zmocnil Matzinger, následovaný PRC BMW z druhé divize, s Kormannem za volantem. Němec Kormann však svůj útočný boj dlouho nevydržel a vyřadila ho technická závada. Matzinger se ještě snažil předjet Beisela na novém a řádně neodzkoušeném PRC, ale v cíli ho od  něj dělilo 0,6 vteřiny. Třetí celkově zajel Švýcar Adi Gärtner se starším Martini Alfa Romeo 3,0 V6 a na kapotě si přivezl prvního muže z divize 3, a to Martina Brückla na Porsche 997 Cup. Páté místo a druhé v divizi jedna patřilo Haberkornovi na Normě.

 

V druhé jízdě bylo pořadí na startu obdobné, z třetí pozice jen odstartoval do závodu Francouz Haberkorn na Normě Honda CN. Beisel si však hned od počátku udělal pěkný náskok a s přehledem vyhrál. Druhý dojel Matzinger s PRC Honda a třetí místo obsadil Francouz Haberkorn s Normou. Bramborová medaile patřila opět Švýcaru Gärtnerovi na Martini a za ním dojel Brückl s Porsche 997 Cup, nebo-li nejlepší jezdec divize 3. tvrdou konkurenci mu však obstaral Dodge Viper dvojice Sathler-Riebensahm, ovšem štěstěna se nakonec obrátila opět na rakouský Porsche Carrera Team.

 

Nyní se Sports Car Challenge přesouvá na velmi atraktivní start v Mostě, kde motory SCC opět zaburácí na konci Srpna v termínu 25.-26., kdy na severočeskou trať vyrazí i účastníci FIA Truck Racing Cupu, kde startují naši Vršecký, Vojtíšek a Dolák.

 

Text a foto: Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Prototypy z brněnského SCC

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose