www.car.cz
 

Roman Kresta testoval BMW pro Dakar. Ale pouze testoval !
     15.7.2007 19:40 - tisková zpráva


Nejlepší český soutěžní závodník Roman Kresta má za sebou zcela novou zkušenost. V africkém Maroku okusil řízení továrního vozu BMW X3 X-raid pro slavný maratón Rallye Dakar. Nikoli, není to signál k přestupu jezdce od běžných rallye k pouštnímu dobrodružství. Jak luhačovický pilot říká, šlo jen a pouze o testování, ke kterému byl pozván. Třídenní akce se mu velmi zamlouvala.

Expilot MS rallye řídil v Maroku vůz se specifikací letošního Dakaru. Za volantem seděl vždy od půl šesté ráno do večerních devíti hodin. Střídal terény, poznal drsné kamenité stezky i pouštní duny. Jakmile se vydával do běžného provozu, vždy před ním kvůli bezpečnosti letěl vrtulník.

Roman Kresta: „Po vítězství v Rallye Bohemia to pro mě bylo velmi zajímavé zpestření. Stáj BMW používá tlumiče značky Reiger, což je značka, s níž i já spolupracuji už mnoho let. S nizozemským výrobcem se tedy známe už dlouho, což v pozvání na testy sehrálo také svou roli. Právě zkouška tlumičů byla jedním z řady testovacích úkolů.

Zkoušeli jsme i zcela nové prvky. Byla to velmi poutavá práce, dalším podobným jízdám a vývoji bych se určitě nebránil, nicméně má testovací premiéra určitě nemá nic společného s mým možným startem v Rallye Dakar. Stále jsem především klasický soutěžák.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   International Formula Masters při WTCC v Brně 2007 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose