www.car.cz
 

KW Berg : Suchý vrch byl na tuzemské poměry až příliš suchý
     19.7.2007 11:24 - tisková zpráva


ČERVENÁ VODA • Premiérová vrchařská soutěž pod Suchým vrchem v Orlických horách byla vlivem tropického počasí suchá až přes únosnou mez, přesto svojí kvalitou potvrdila, že může být trvale součástí kolotoče KWBT. Ovšem s jedinou výjimkou, kterou bylo spojení s mistrovstvím republiky. To celkovému vyznění klání vůbec neprospělo a rozmrzelo především stovku účastníků vrchařského seriálu.

To spojení, v letošním roce vůbec první, nebylo šťastné. V úvodním dnu značně skřípala organizace, byla zrušena tréninková jízda a co mi nejvíce vadilo, byla jistá averze ze strany pořadatelů šampionátu, například pana Kubů, vůči nám - v uvozovkách amatérům z Berg Trophy. Myslím si, že jsme svým přístupem závodu nijak  neublížili, ba naopak.

Nevím totiž, jakou hodnotu by mělo soupeření sotva čtyřiceti vozů, když z celkového množství jsme právě my tvořili více jak dvě třetiny startovní listiny. Přesto jsme cítili, že jsme v Červené Vodě spíše přítěží,“ nebojí se kritiky Antonín Daniel za Šaratic, suverénní vítěz  třídy ST – 2000 v obou soutěžních dnech.

Osobně trať nového závodu neoznačil za nějak těžkou, přestože horké počasí udělalo své.Suchý vrch z mého pohledu patří k jednodušším a bezpečným závodům, oproti opět pouze podle mě zatím nejnáročnějšímu Partizánskému a nejnebezpečnějšímu Vrbnu. Trať je členitá, ale je na ní hodně rovinek a vracáků, což je pro zkušené jezdce lahůdka, přestože některé z nich utahovaly,“ pokračuje Daniel, který řídí „erkovou“ Hondu Civic.

Také on měl problém s pneumatikami, které při víkendových teplotách okolo pětatřiceti stupňů dostávaly zabrat. „Většina z nás jezdí na nejměkčí směs, tentokrát by se ale spíše hodila střední i tvrdá. Ale vůz i tak seděl už od první zatáčky, takže v obrovském horku bych žádný větší problém neviděl, jak z pohledu pneumatik, tak i z hlediska motorů.


Jenže opačného mínění by asi byli Peter Kepeň (Opel Corsa) a Ivan
Slujka (Fiat 850), kteří nepříjemně havarovali v sobotním tréninku. Problémové podle odezvy dalších závodníků bylo i působení odtahové služby či ponechání odstavených vozů v příkopech a zatáčkách. Závod ale měl i svá pozitiva, například v přenosných svodidlech nebo ve změně chování absolutního lídra letošní Trophy  Miloše Zmeškala z ARC Kyjov. Ten, světe div, udělal v rámci MMČR výjimku a v obou dnech stál na stupni vítězů! 

Pohled do výsledkové listiny se příliš nezměnil, k soubojům elitní čtyřky ve složení Zmeškal, Čermák, Šípek a Novický se přidal Karel Moural s Raltem F3, třídě ST – 1600 kraloval Martin Milovský s Citroënem Saxo, jenž přitom nebral ohledy na vedoucího muže Laca Aszótha se stejným vozem. V E1 téže kubatury zaujal kyjovský matador Josef Dohnálek, když v sobotu i v neděli svému ambicióznímu synovi vzkázal, že mu triumf v jejich „rodinné“ soutěži nemíní přenechat úplně zadarmo. 

Pokud vás tyto řádky zaujaly, tak vězte, že ještě více vám nabídne tradiční televizní pořad Motortip, který v roli mediálního partnera našeho seriálu přinese i reportáž z jistě zajímavé Ceny Orlicka.

StFi


 
 
Fotogalerie:   Závody do vrchu v Chomutově foto: Miloš Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose