www.car.cz
 

Motorsport Bešťák v Pačejově vyřazen z bojů po kolapsu spolujezdce
     19.7.2007 22:24 - tisková zpráva


Celý tým se na téměř domácí závod v okolí Pačejova a Horažďovic pilně připravoval již více než týden před startem soutěže. Spatřit cíl nebylo posádce ve složení Libor a Luboš Bešťákovi dopřáno ani při třetím startu na tomto podniku.

 

První dva rychlostní testy absolvovala posádka bez větších problémů. "RZ Strážovice – Nehodív byla jak se říká na srdce, bez velkých převýšení. Ve vojenském prostoru nám to uklouzlo a museli jsme couvat," okomentoval první rundu Libor.

Modré Saxo se v tu dobu pohybovalo na šestém místě ve skupině se ztrátou devíti vteřin na pátou pozici. Vzhledem k tomu, že posádka startovala se sériovou převodovkou, protože závodní se rozpadla před startem v Tišnově, dá se toto umístění považovat jako úspěch. Na pošumavských testech přišla mírná ztráta na konkurenty ve skupině: "Tam už kopce byly a naše sériová převodovka prostě nestíhala," popisuje Libor.

Příčina odstoupení se začínala rýsovat už na třetím měřeném úseku – Lubošovi začalo být trochu nevolno. Luboš se to snažil přestát, ale na sedmé zkoušce omdlel. Z auta ho již vytahovali záchranáři v bezvědomí. Nyní už je týmový spolujezdec zase v pořádku, za což patří přítomným záchranářům velký dík.

"Auto jinak fungovalo bezchybně, kdyby takto šlapalo po zbytek sezóny, byla by spokojenost. Stejně tak musím pochválit pneumatiky Matador. Smůly jsme si na Pačejově vybrali dost, dvakrát technická závada a letos kolaps spolujezdce. Doufáme, že napočtvrté to vyjde," shrnul soutěž Libor.

Další soutěží v kalendáři týmu je nadcházející podnik sprintového mistrovství – Prachatická rally.

 

 

Honza Froněk

PR


 
 
Fotogalerie:   Barumka 2006- dvě havárie polské posádky Majek Ziarko

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose