www.car.cz
 

Atraktivní využití historické továrny Opel v Rüsselsheimu
     25.7.2007 19:56 - tisková zpráva


 

·        Historické modely automobilky Opel najdou nový domov

·        Investiční společnost plánuje vybudování obchodního centra, kanceláří a hotelu

 

 

Představitelé automobilky Opel na dnešní tiskové konferenci v Rüsselsheimu oznámili odprodej velké části historických budov továrny v centru Rüsselsheimu developerské společnosti Bauwert Property Group. Po vybudování nového závodu Opel (který patří k nejmodernějším a nejproduktivnějším provozům svého druhu na světě) na západním okraji města zůstaly totiž prostory staré továrny, jejíž některé části pocházejí až z roku 1911, v atraktivní lokalitě nevyužité.

 

Stavení konsorcium převzalo velkou část bývalých výrobních provozů v oblasti mezi železničními tratěmi a ulicemi Marktstrasse a Weisenauer Strasse a také komplex budov jižně od železničních tratí.

 

V plánovaném centru, nazvaném „Opel Forum“, vystaví Opel svoji bohatou kolekci historických modelů, další prostory budou nabídnuty k pronájmu především pro kancelářské využití. Společnost Bauwert počítá s výstavbou nákupního centra, hotelu, restaurací a zábavních podniků. Ve vytipovaných částech celého komplexu budou umístěny soukromé sbírky historických automobilů a motocyklů, se kterými se bude i obchodovat.

 

„Hledali jsme investora, jehož záměry budou korespondovat s našimi představami o využití bývalého továrního komplexu i se zájmy města. Opel se podílel na návrhu projektu a myslím, že jsme udělali maximum pro smysluplné zhodnocení lokality v centru města,“ říká Norbert Küpper, člen představenstva automobilky Opel. „Zejména nás těší, že získáme výborné prostory pro vystavení našich historických modelů.“

 

Opel vlastní kolekci více než 300 veteránů, přičemž nejstarším exponátem je automobil z roku 1899. Vedle sériových modelů nechybí ani závodní verze, designové studie, prototypy a motocykly.

 

 

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose