www.car.cz
 

Barumka představí zařazením do seriálu IRC nový rozměr rally !! 15 x S 2000....
     25.7.2007 20:20 - tisková zpráva


Osm dnů před konečnou uzávěrkou seznamu přihlášených jezdců a přesně měsíc před startem letošního ročníku Barum rally Zlín se sešli zástupci ředitelství soutěže, Zlínského kraje a města Zlína na tiskové konferenci, aby informovali média o posledních aktuálních informacích.

 

Zlínský kraj vnímá Barum rally Zlín jako významný podnik směřující k podpoře cestovního ruchu  a zviditelnění kraje nejen u nás, ale v celé Evropě. Díky zařazení do šampionátu IRC se kraji dostane naprosto mimořádné příležitosti představit se v renomovaných  zahraničních médiích. Díky tomu můžeme do kraje zvát nejen příznivce motoristického sportu, ale i další k jeho návštěvě,“ řekl mluvčí Zlínského kraje Patrik Kamas.

 

Jak dále dodal, i to je důvod, proč vedení kraje v čele s hejtmanem Liborem Lukášem dává ředitelství soutěže ještě větší prostor k nezbytnému zázemí. Miloslav Regner, ředitel Barum rally Zlín zdůraznil, jak moc si podpory Zlínského kraje váží a poděkoval i městu Zlínu, které již tradičně rally podporuje.

 

 „Vždy je co zlepšovat, proto chceme letos představit nový rozměr soutěže, který jsme díky zařazení do IRC získali. Chceme ukázat, jak důležitá pro propagaci kraje i jeho krajského města takováto soutěž je,“ upřesnil Miloslav Regner.

 

Náměstek zlínské primátorky Miroslav Šenkýř zdůraznil připravenost města zejména v technické asistenci nezbytné pro pořadatele, ale rovněž návštěvníky. Jako již tradičně technické služby spolu s odborem dopravy magistrátu zabezpečí dostatek volných parkovacích ploch ve městě, aby nevznikaly potíže s parkováním,“ řekl Miroslav Šenkýř.

 

Do Zlína a celého kraje letos zavítá zřejmě daleko větší počet polských a maďarských fanoušků motoristického sportu. Zařazení mezi podniky IRC určitě vrátí rally její lesk z doby, kdy se po kraji proháněly vozy kategorie WRC, které dokázaly fanoušky zvednou a přivést do varu. IRC je po mistrovství světa druhý největší podnik a zvyšuje kredit celé rally, láká diváky a přináší skvělé jezdce.

 

Na startu by se mělo objevit kolem patnácti vozů kategorie Super 2000. Přítomné zahraniční televizní štáby a média jsou pak zárukou potřebné medializace a zviditelnění nejen rally, ale kraje jako celku,“ uzavřel Miloslav Regner.

 

Jezdec Miroslav Cais jen doplnil předešlá slova: Díky zahraničním špičkovým jezdcům a speciálům S2000 bude letošní Barum rally Zlín opravdu velmi obtížná a konkurence zde bude tak vysoká, jako nikdy dříve. V roce 1997 jsem barumku jel poprvé a hned sem si ji zamiloval. V posledních letech, přesněji 2004 a 2005 se nám podařilo tady skončit na šestém místě.

 

Rád bych poděkoval organizátorům v čele s panem Regnerem za to, že seriál IRC do naší republiky donesli. Rádi bychom letos skončili v první části druhé desítky,“ dodal.

 

Letošní ročník populární Barum rally Zlín poskytne všem divákům u rychlostních zkoušek konkurenci, jakou Česká republika ještě nezažila.

 

 

 

Ve Zlíně 24. července 2007                                             Ondřej DAŇA                tiskové středisko               Barum rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Horácká rallye 2007 objektivem Jary Šašinky

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose