www.car.cz
 

Jiří Volf jede do Pelhřimova hájit vedení poprvé s Kateřinou Štorkovou
     2.8.2007 19:34 - tisková zpráva


Jiří Volf jede do Pelhřimova uhájit vedení v šampionátu MČR

 

 

Jiří Volf odstartuje do blížící se Rally Pelhřimov – Memoriálu Tomáše Vojtěcha, čtvrtého dílu seriálu MČR, coby leader hodnocení kategorie produkčních vozů v šampionátu. V boji o body, jehož cílem je především udržení vedoucí pozice v mistrovství, bude brněnskému pilotu vůbec poprvé pomáhat spolujezdkyně Kateřina Štorková.

 

Katka Štorková dosud získávala navigátorské zkušenosti na horkém sedadle spolujezdce v historickém voze a nyní projevila velký zájem vyzkoušet si také produkční vůz. Aby nově vytvořená posádka doladila komunikaci a propracovala rozpis na „enko“, je v Pelhřimově ještě před startem samotné soutěže plánován test, při kterém Jirka rovněž prověří svůj Mitsubishi Lancer Evo 9.

 

Do závodního auta se totiž Jiří Volf při Rally Pelhřimov vrátí po dvouměsíční pauze, navíc na soutěži, kde se mu v posledních letech nedařilo – v roce 2005 odstupoval po poruše spojky Škody Octavie WRC a při loňském ročníku pelhřimovského podniku zase nevydržel mezinápravový diferenciál Mitsubishi Lanceru Evo 8. Jirka tedy pevně věří, že se mu letos v Pelhřimově podaří prolomit smůlu a úspěšně dojede do cíle.  

 

„Po dvouměsíční pauze v závodění tuším, že nebude lehké najít takový rytmus, abych držel krok se špičkou, ale nepřekročil rozumnou míru rizika,“ uvažuje Jiří Volf. „Mou prioritou a nejdůležitějším cílem před Rally Pelhřimov je uhájit vedení klasifikace produkčních vozů. V cíli bychom pak chtěli být mezi pátým až sedmým místem absolutně.“

 

Mitsubishi Lancer Evo 9, s nímž bude v okolí Pelhřimova bojovat o body do hodnocení MČR, je podle brněnského jezdce na start perfektně připraven. Vůbec poprvé Jirka obuje na svůj Lancer 18palcové gumy: „Proto bych si přál hezké počasí a příjemné podmínky, ale ani deště se nebojíme,“ zdůrazňuje s úsměvem Jura.

 

Nově postavená posádka Jiří Volf – Kateřina Štorková chápe start ve IV. Cebia Rally Pelhřimov – Memoriálu Tomáše Vojtěcha (3. - 4. 8.) jako důležité srovnání výkonnosti se špičkou a rovněž jako zásadní test před Barum Rally Zlín (24. - 26. 8.); na nejprestižnějším českém podniku však vedle Jiřího Volfa znovu usedne zkušený spolujezdec František Rajnoha.

 

Další informace o Jiřím Volfovi naleznete na nově designovaných osobních webových stránkách jezdce na www.volfjirka.cz.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA GT - 24 hod. Spa 2007 a T. Enge a J. Janiš, foto archiv BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose