www.car.cz
 

Český souboj v Anglii. Ondra Ježek patnáctý v ME Superstock 600.
     5.8.2007 08:35 - tisková zpráva


Gold Fren Team Erinac získal na britském kruhu Brands Hatch zásluhou 15. místa Ondry Ježka další bod do celkové klasifikace Mistrovství Evropy Superstock 600.

Na kultovním britském okruhu Brands Hatch, jehož historie již pamatuje závody z předválečných let minulého století, pokračoval evropský šampionát motocyklových nadějí čtyřtaktní třídy Superstock 600. Gold Fren Team Erinac měl opět ve startovním poli, které čítalo rovných 30 jezdců, svého jezdce. Po brněnském návratu do Mistrovství Evropy se ke druhému závodu v aktuální sezóně postavil Ondra Ježek, který se do samotného závodu kvalifikoval 18. časem.

To slibovalo dramatický boj, který se také ihned po startu dostavil. Ondra během 11 kol svedl souboj ve čtyřčlenné skupině, v niž byl i další Čech Patrik Vostárek. Tento souboj nakonec skončil pro jezdce Gold Fren Teamu Erinac ziskem dalšího evropského bodu, když cílem závodu projel na 15. pozici.

V Brands Hatch je pro jezdce třídy Superstock 600 připraveno ještě jedno klání, které je náhradou za zrušený závod v Silverstone, kde se dešťový příval vody postaral o zrušení nejen tohoto závodu, ale i druhé jízdy superbikového Mistrovství světa. Mladí jezdci se o evropské body poperou na závěr celého zítřejšího programu desátého kola WSBK.

Ondra Ježek: "Mrzí mě, že se mi nepodařilo v kvalifikaci udržet 10. místo, které mi patřilo ještě pár minut před koncem tréninku. Čas na kolo, který jsem zajel, byl dobrý, ale s 18. startovní pozicí jsem příliš spokojený nebyl. Start se mi podařil, dokázal jsem předjet pár jezdců.

Bohužel jsem ale při objíždění pomalu jedoucího Španěla Bonastreho tyto pozice ztratil a byl jsem opět osmnáctý. Během závodu jsem bojoval o 14. místo s Britem Gaultem, Italem Rossim a Patrikem Vostárkem. Na Gaulta jsem tvrdě dotíral, ale byl bezchybný na brzdy a předjet se mi ho nepodařilo. Doufám, že v zítřejším závodě se mi bude dařit lépe."

 

Petr Štola

Media servis


 
 
Fotogalerie:   Jan Kopecký, Finsko 2007, foto archiv týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose