www.car.cz
 

Startovní listina pohárových Octavií pro Supersport Trophy v Mostě se rozrůstá
     6.8.2007 21:28 - tisková zpráva


Po téměř dvouměsíční přestávce se kola pohárových Octavií naplno roztočí opět na trati Autodromu Most. Třetí podnik jedenáctého ročníku slibuje opět to nejlepší na okruzích. Ve startovní listině pro Supersport Trophy 2007 figuruje 23 jmen, mezi kterými jsou dokonce dva noví jezdci. Mosteckým podnikem pohár vstoupí do své druhé poloviny, ale z dosavadního průběhu bojů vyplývá, že ani po něm zdaleka nebude rozhodnuto o letošním celkovém vítězi.

 

Dva předchozí podniky naznačily, že hodně vepředu bude Erik Janiš, ale také Václav Brejla a Michael Vorba. Významně se ovšem prosazuje i Michal Matějovský a poslední slovo jistě neřekli ani Ivan Vršínský a Jiří Gottwald. Připomenout se dají i výkony „skokana“ několika závodů Petra Fulína, který například v Brně po startu z boxů dokázal dokončit závod na šestém místě!

 

Zajímavé souboje vždy svádí také dívky Laura Hájková a Michaela Pešková.

V Mostě startuje nově také Roman Seidl. Kromě zkušeností z okruhů má i jistě výborně zužitkovatelné vědomosti technického manažera z týmu Stanislava Matějovského. Nyní však startuje za stáj Automedia s.r.o.

 

Co se týče dalšího nově přicházejícího pilota, jde spíše o comeback. Mostecký Jan Bohuslav se poháru velmi úspěšně účastnil několik sezón a nyní využil možnosti startovat před domácím publikem v barvách stáje Václava Brejly, ovšem zároveň s technickou podporou mosteckého H.K.C. racing teamu.

 

Právě od Bohuslava se čeká, že může docela zajímavě zamíchat pořadím. Připomenout se dá jeho několik startů před dvěma roky, kdy vůbec nejel první podnik v sezóně, ale v celkovém účtování nakonec dokázal skončit čtvrtý a závěrečný mostecký závod dokonce vyhrál! „Samozřejmě se těším. Start doma je vždycky hodně důležitý. Když se naskytla příležitost, dlouho jsem neváhal. Už jsem byl i testovat a je pravda, že dlouhá pauza je docela znát. Zrovna nejlepší pocit jsem ze sebe neměl a navíc jsem se přistihl, že se chvílemi i bojím. Myslel jsem, že rok a půl nebude tolik znát. Ale snad se do závodění zase rychle vpravím,“ řekl Bohuslav.

 

 

Prozradit ještě lze, že v kuloárech zní zvěsti o dalším návratu, který pamětníci bojů pohárových speciálů z Mladé Boleslavi jistě ocení. Při následujícím mosteckém víkendu trucků za další dva týdny má totiž ve startovní listině figurovat dokonce i František Došek. Mělnický pilot a dvojnásobný absolutní vítěz poháru ještě zdaleka nepověsil volant na hřebík a i v jeho případě se dají čekat zajímavé výkony.

 

V současnosti je však aktuální především nejbližší podnik. Octavie se v jeho časovém harmonogramu v pátek  nejdříve ukážou na mostecké trati při testovacích jízdách od 15 hodin a 20 minut. V sobotu 11. srpna v 9,15 začíná volný trénink a v 11,25 bude zahájena oficiální kvalifikace na 45 minut.

 

Deset nejrychlejších z měřeného tréninku ve13,45 změří síly v Superpole. První nedělní závod na 17 mosteckých kol začne v 11,00 a druhý stejně dlouhý boj bude odstartován ve 14 hodin a 50 minut.

 

(6.8. 2007)  

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Cebia Rallye Pelhřimov 2007, foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose