www.car.cz
 

Za tým BRT v Mostě pojede opět švédský okruhový mistr Thed Björk
     7.8.2007 22:22 - tisková zpráva


Srpnový maratón startuje v Mostě

 

Velmi náročné tři okruhové víkendy před sebou má Bohemia Racing Team. Ten první bude za několik dní odstartován v Mostě, kde se v rámci víkendu Supersport Trophy 2007 od 10. do 12. srpna jede tříhodinovka a sprint Divize 4 okruhového šampionátu a také pokračování Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu 2007. Ve všech těchto kategoriích se vozy v barvách BRT budou ucházet o co nejlepší umístění.

 

Celý červenec byl věnován důkladné přípravě techniky. Obzvláště v případě AUDI A4 DTM se tým mechaniků rozhodně nenudil. Po dosavadních mistrovských podnicích bylo potřeba vyměnit některé komponenty a důkladně prověřit funkčnost i spolehlivost všech skupin ať v oblasti podvozku, agregátu, brzd, rychlostní skříně, aerodynamických prvků, či sofistikované elektroniky. Důkladnou údržbou pochopitelně prošly i obě pohárové octavie, které budou v Mostě pilotovat Jiří Gottwald a Michaela Pešková.

 

"Půjde o určitě důležitý víkend, kterým odstartuje druhá polovina mistrovské sezóny. Do tříhodinovky nasazujeme především speciál z DTM, který budou řídit Milan Maděryč, Tomáš Kostka a osvědčený švédský okruhový mistr Thed Björk," prozradil manažer Petr Najman.

 

 "Thedovi opět vychází na tento termín volné okénko v kalendáři. Hned o týden později už zase pojede švédský šampionát na okruhu v rodném Karlskoga. Do České republiky se už moc těší. Padli jsme si do oka a těší nás, že Thed všude chválí BRT jako vysoce profesionální stáj, za kterou je čest závodit," dodal Najman.

 

Připomněl, že starší vůz AUDI specifikace Supertourismo bude o tomto víkendu už řídit posádka Alcatel Lucent Motorsportu ve složení Miroslav Forman, Stanislav Lepka a Jiří Nikodým. Technickou podporu vozu ovšem nadále zajišťuje BRT, nemluvě o tom, že dalším ze střídačů bude jezdec BRT Jaroslav Páral.

 

Tým se do Mostu přesune v polovině týdne, aby už od čtvrtka bylo možné testovat. Je známo, že se zbrojí také u všech konkurentů a BRT nehodlá nic nechat náhodě. Už v pátek od 16,00 se jede kvalifikace na nedělní sprint a v 17,20 začíná měřený trénink pro sobotní tříhodinovku. "Určitě opět půjde o velkou hru nervů, půjde o počasí, o obutí i o správnou strategii. Uvědomujeme si, jak se najednou všichni těšíme, i když víme, že to bude náročné. Pauza ale už byla skutečně příliš dlouhá," uzavřel s úsměvem Petr Najman.

 

 

(3.8. 2007)


 
 
Fotogalerie:   Lausitzring- Seat Leon Supercopa, foto J. Studeník

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose