www.car.cz
 

Tomáš Mičánek už touží po formulovém volantu
     10.8.2007 13:01 - tisková zpráva


Vykročit co nejdříve ve šlépějích otce a svého staršího bratra Jiřího chce nejmladší z rodiny automobilového závodníka Jiřího Mičánka teprve patnáctiletý Tomáš. Tento víkend na něj čeká jeho druhý letošní start v motokárovém Rok Cupu v Sosnové.

     Více už ale Tomáš touží po svezení závodního vozu, motokáru spíše bere jen jako průpravu k další jezdecké kariéře. "Do Sosnové se na motokáry těším. Ale mnoho jsem netrénoval a konkurence je velmi kvalitní. Pouze minulou neděli jsem jezdil ve Vysokém Mýtě," řekl Tomáš.

    Jak kvalitní bude startovní pole v Sosnové?

    "Představí se závodníci, kteří mají zkušenosti z mistrovství Evropy a také jezdci, kteří už v minulém roce jezdili tento seriál a už jsou dokonale vyježdění."

 Do letošního seriálu jsi naskočil až ve druhé polovině. Jak se na Tvých výkonech projevuje přestávka z úvodu sezony?

    "Samozřejmě motokáry jsou hlavně o závodění. V první polovině sezony jsem byl v Anglii, kde jsem pouze studoval angličtinu a neměl šanci trénovat. Tento nedostatek je nyní znát. Až po návratu jsem v Brně opět jezdit, ale přípravy bylo málo. Proto pro mě byl hned po příjezdu můj úvodní závod seriálu Rok Cup těžký."

    Jak vidíš svou další závodní kariéru?

    "Láká mě více volant závodního auta. Mělo by to být už příští rok. Ale uvidíme. Líbila by se mi formule BMW nebo Volkswagen Polo Cup."

JiPo


 
 
Fotogalerie:   Další z rodu Mičánků začíná: Tomáš Mičánek, srpen 2007

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose