www.car.cz
 

Přibice měly úspěšnou premiéru v českém autokrosovém mistráku
     10.8.2007 15:26 - Pavel Jelínek


Pátý závod Bresson MMČR se jel na zcela nové trati najihu Moravy - v Přibicích u Pohořelic a tedy nedaleko Brna. Tato  trať  není  zcela nová, ale  pro MČR  ano,neboť dosud  se zde několik let  jezdily jen  amatérské  závody  různých plecháčů  atd.

Nicméně  nutno  podotknout, že trať  byla  téměř  dokonale připravena a průběžně  stále  upravována, aby se   příliš neprášilo. Účast jezdců  sice nebyla nijak oslnivá, jak je poslední dobou v tuzemsku zvykem, ale závody nabídly zajímavé  boje i několik dramatických situací. Zejména v nejsilnějších čtyřlitrech pak došlo k velikému překvapení a porážce našeho mistra  Evropy 
 
V šestnáctistovkách si pro vítězství dojel Ladislav Hanák a další místa obsadili někteří  z řady zahraničních  účastnííků závodu. Druhý dojel Rus Soročinsky a třetí Rakušan Scheibelberger. 
 
Ve čtyřlitrech došlo k již zmíněnému překvapení. Zvítězil totiž skoro domácí Boris Vaculík s Nissanem, který dokázal  porazit  i Petra Bartoše, který na něj "neměl". Po startu finále se vedení sice ujal Bartoš, ale již ve druhém kole ho Vaculík předjel a byl lepší  až  do cíle !!! Petr Bartoš dojel druhý a třetí místo na stupních vítězů vybojoval Jan Smrž.

Zajímavostí jistě je, že  rovinatá trať  je  postavena v bývalém  vojenském areálu, kde byly  ještě vidět  zbytky   zřejmě po raketovém  vojsku. Vedla vesměs po rovince  s jediným převýšením, kde  byl  zároveň jediný menší skok. Záběry ze závodu, včetně záběrů z vozů pak můžete vidět zde (v sekci video).


 
 
Fotogalerie:   MČR v autokrosu 2007, premiéra v Přibicích objektivem Dáši Humpolíkové

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose