www.car.cz
 

Zlínská veteránská Classic Tour se pojede již popáté
     13.8.2007 02:05 - tisková zpráva


Milovníci historických vozidel se mohou i letos těšit na Zlínskou Classic Tour. Jubilejní pátý ročník se koná v rámci 37. ročníku Barum rally Zlín 2007 v sobotu 25. srpna ve Zlíně a okolí. Pořadatelský Zlínský Veteran Car Club při Rallye Auto Klubu v AČR nabízí fanouškům automobilových veteránů mimořádně atraktivní podívanou na historické vozy jedoucí po stejné soutěžní trase, kterou pojedou i jezdci barumky v rámci rychlostní zkoušky.

 

Trasa jízdy pravidelnosti povede po uzavřené RZ Slušovice z obce Hrobice do Hvozdné a pojede se hned za startovním polem rally, čímž se docílí jedinečného zážitku a atmosféry. Ostatní trasa soutěže povede po silnicích II. a III. třídy okolím Zlína a nepřesáhne 100 km. Soutěž je určena pro kategorii auto vyrobené v letech 1946 – 1970 a pro pozvané mladší ročníky (mimo vozidla závodní) s dvoučlennou posádkou.

 

Pořadatel má právo výběru vozidel. Účastník, řidič musí při přejímce předložit řidičský průkaz pro danou skupinu motorových vozidel a platné doklady od vozidla, tzn. osvědčení o registraci vozidla nebo průkaz HV, doklad prokazující pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla pro rok 2007 (nebo zelená karta – zahraniční účastníci). Vozidla musí být přistavena k přejímce čistá a v řádném technickém stavu.

 

Soutěž bude probíhat podle itineráře za běžného silničního provozu, soutěžící pojedou na vlastní nebezpečí a během celé soutěže se musí řídit pokyny pořadatelů a podmínkami soutěže. Při jízdě musí dodržovat pravidla provozu na pozemních komunikacích (na uzavřených i neuzavřených komunikacích). V případě porušení pokynů, podmínek nebo pravidel silničního provozu bude soutěžící vyloučen. Maximální počet přijatých vozidel je 30.

 

Podmínky pro hodnocení:

- dodržení trasy soutěže (průjezdní kontroly potvrzené v jízdním výkazu)

- dosažený časový rozdíl jízdy pravidelnosti

- orientační jízda

 

Předběžný časový harmonogram V. ročník ZLÍNSKÁ CLASSIC TOUR 2007:

8:00 – 9:00 hod: prezentace a technická přejímka - náměstí Práce ve Zlíně

9:20 hod: rozprava

9:30 hod: start soutěže pod Velkým kinem ve Zlíně

11:00 hod: vložená jízda pravidelnosti na úseku Hrobice – Hvozdná

11:30 – 16:00 hod: orientační jízda

16:00 – 18:15 hod: výstava vozidel – náměstí Práce ve Zlíně

18.15 hod: vyhlášení výsledků soutěže a předání cen

 

 

 

Ve Zlíně 10. srpna 2007        Roman ORDELT             

 tiskový mluvčí            Barum rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Vyhodnocené snímky z FOTOsoutěže BR 2006

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose