www.car.cz
 

Pech se na Slovensku cítí jako ryba ve vodě, pod Tatrami však pojede poprvé
     13.8.2007 02:08 - tisková zpráva


Největším favoritem Aquacity Carbon Neutral Rally v Popradě bude letošní suverén česko-slovenských tratí Václav Pech  Aktuální vedoucí muž slovenského šampionátu bude aspirovat na první místo v závodě na pro něj zcela neznámém místě.

 

V Popradě se zatím na start v minulosti nikdy nepostavil. Bude to premiéra plná velkých očekávání. Mnohonásobný mistr České republiky a loňský vítěz Evropského poháru a Zóny střední Evropy se letos na slovenských silnicích cítí jako ryba ve vodě. Potvrdí i v podhůří Tater svou letošní vynikající formu?

 

Pech se představí ve voze Mitsubishi Lancer EVO IX a na postu spolujezdce se jako tradičně objeví Petr Uhel. Slovenské prostředí mu zatím očividně svědčí a sám jezdec doufá, že mu pohoda vydrží. V Popradu jej dopředu požene i kvalitní konkurence. Na závod se těším. Po dlouhé době se na Slovensku objevili velmi dobří jezdci jako Igor Drotár s vozem Škoda Octavia WRC, Jožka Béreš na voze Renault Clio Super 1600, Peter Gavlák nebo polský jezdec Grzegorz Grzyb. Tak silné startovní pole je pro nás rozhodně přínosem.

 

K zisku titulu ve slovenském šampionátu nám stačí získat v úvozovkách pouze čtyři body. Uvidíme, jak se tento fakt promítne do závodu. V tuto chvíli neumím říct, jestli půjdu na jistotu nebo se nechám bezhlavě unést závoděním, dumá třicetiletý pilot týmu Čedok Slovakia.

 

Podle něj bude hodně záležet na tom, jak se vyrovná s nástrahami zrádných místních tratích. Pech přiznává, že ačkoliv se mu v pod Tatrami obvykle daří, slovenské silnice jsou pro něj velmi těžké. Obecně platí, že čím dál na východ, tím náročnější trať. V okolí Tater mě čeká kopcovitý terén, zatáčka za zatáčkou a těžké, rozbité cesty posypané štěrkem. Jsem zvědavý, jak se s tím vyrovnám.“   

 

Dvojnásobný absolutní vítěz slovenského šampionátu pojede týden před startem popradského závodu prestižní Barum rally Zlín. Neobává se ztráty motivace a úbytku fyzických sil po tak náročném podniku? „Absolutně ne. Naopak. Pokud na barumce uspějeme, budeme rozjetí. Jít ze závodu do závodu je pro mě ideální. Mám řízení v ruce a stává se pro mě rutinní záležitostí,“ říká Pech.

 

Plzeňskému rodákovi k výtečné formě pomohl podařený vstup do sezony. V konkurenci Rakušana Baumschlagera nebo Němce Gassnera dokázal Pech vyhrát Jänner rally a dominoval i na Šumavě, kde svedl urputný boj s Krestou. Skvělý začátek měl i na Slovensku. Čtyři starty, čtyři vítězství. Co víc jsem si mohl přát?“, usmívá se. S letošní sezonou můžu být maximálně spokojený. Daří se mně na dočekávání dobře. Musím sportovně uznat, že jsem měl i trochu štěstí. Například v Rožňavě mohl vyhrát Drotár, jenže měl technickou poruchu a v závěru dostal penalizaci. Nejlepší závod letošní sezony jsem jel v Mladé Boleslavi na Bohemia rally, kde to byl velký souboj mezi mnou a Romanem Krestou,“ rekapituluje sympatický Plzeňan.

 

 

 

V Popradě 9. srpna 2007          TEMPUS RALLY media team

AquaCity Carbon Neutral Rally 2007
 
 
Fotogalerie:   Fryštácká Skalka 2007 - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose