www.car.cz
 

Gran-Am: Engeho vůz Pontiac Riley zastavily technické problémy
     13.8.2007 02:27 - tisková zpráva


Posádka Kris Szekeres - Tomáš Enge týmu Samax Motorsports cíl závodu ve Watkins Glen nespatřila. Po startu z osmé startovní pozice sice dokázali oba jezdci stoupat pořadím vpřed, ovšem ze dvanáctého podniku seriálu Grand-Am 2007 je vyřadila technická závada jejich vozu Pontiac Riley. Po startu dokázal Kris Szekeres postoupit na pátou příčku, ale již ve druhém okruhu, kdy byly vyvěšeny žluté vlajky zajel do boxů a za volant usedl Tomáš Enge, jenž se začal postupně, ale jistě probíjet ze 20. na 7. příčku.

Když byly ve 34. kole vyvěšeny žluté vlajky podruhé, většina startovního pole - včetně Tomáše Engeho – zamířila do boxů, z nichž se český pilot vrátil na trať na 5. pozici. Smůla však potkala tým Samax Motorsport ve 49. okruhu: Enge zajíždí do boxů, mechanici prohlíží vůz a již jej zpět do závodu nevyšlou. V konečném hodnocení závodu tak týmu Samax Motorsports patří 20. příčka.

"Dařilo se nám, ale jak se zdá, ve Watkins Glen mě prostě pronásleduje smůla," řekl po závodě Tomáš Enge. "Auto bylo v průběhu závodu fantastické a mohli jsme dojet pátí a nebo ještě lépe. Pak se ale objevila porucha. Mechanici byli při zastávkách v boxech excelentní. Nemohu uvěřit, že jsme nemohli využít takhle velké příležitosti."

Szekeres cítil také hořkost nad tím, že se týmu nepodařilo dokončit závod s vozem, který se až do svého odstoupení choval tak skvěle. "Je to neuvěřitelné zklamání," řekl Szekeres.

"Dostali jsme se na páté místo. Tomášovi (Engemu) jsem předal dobré auto a on odváděl výbornou práci, ale objevil se problém. V tuto chvíli nevíme, jestli šlo o problém elektronický nebo mechanický. Dnes jsme měli jeden z nejrychlejších vozů na dráze a je to obrovská smůla, protože jsme s jistotou mohli získat umítění v Top5 a možná jsme mohli útočit i na stupně vítězů."

Třináctý závod čtrnáctidílného seriálu Gran-Am 2007 se uskuteční v sobotu 25. srpna na závodní dráze Infineon Raceway v San Franciscu.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Letní Most,Divize D4, foto Martin Straka,BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose