www.car.cz
 

Vozy BRT v Mostě po smolné sobotě v neděli dvakrát bronzové
     13.8.2007 18:05 - tisková zpráva


S velkým napětím se v rámci neděle při mosteckém Supersport Trophy 2007 čekalo jak dopadne hlavní závod dne, třináctikolový sprint Divize 4 nad 2000 ccm. Milanu Maděryčovi se tentokrát nepodařilo zopakovat červnový triumf, kdy AUDI A4 DTM pokořilo oba konkurenční mercedesy a skončil třetí. Také starší vůz specifikace Supertourismo s Miroslavem Formanem za volantem a s technickou podporou BRT vybojoval bronz.

 

Po velké technické smůle ze soboty se nakonec podařilo po ránu vyměnit servo řízení, které bylo do Mostu přes noc dopraveno z německého Ingolstadtu od partnerů z továrního oddělení AUDI Sport. Milan Maděryč tak mohl absolvovat dopolední warm-up a pak nastoupit i do odpoledního závodu. Ten se tentokrát odvíjel hlavně v režii mercedesů Antonína Charouze a Václava Nimče.

 

Maděryč se však za nimi vytrvale držel a v jeden moment se mu dokonce podařilo poskočit na druhou pozici. Později o ni však zase přišel a v těsném závěsu až do konce závodu čekal na další chybu soupeřů. Ta ale nepřišla a tak byl v cíli odmávnut jako třetí. Jako poslední závod dne se v neděli jel sprint slabší kubatury do dvou litrů a do něj se strojem specifikace Supertourismo vystartoval Miroslav Forman až z páté pozice.

 

Byl to následek problémů s elektronikou, které vůz postihly při pátečních kvalifikacích. „Dlouho jsme nemohli přijít na příčinu potíží se zapalováním a nikoho nenapadlo, že prasklá svíčka vypalovala další a další vysokonapěťové kabely. Po její výměně už auto fungovalo, jenže Forman už nestihnul zajet lepší čas,“ vysvětloval šéfmechanik Mirek Táborský.

 

Miroslav Forman pak v závodě předvedl stabilní jízdu, dokázal využít i momentu, kdy kvůli hořícímu Seatu jednoho ze slovenských pilotů vodil startovní pole několik kol Safety Car. Jezdil na čtvrtém místě, ale v konci závodu se mu podařilo ještě zabojovat a do cíle přiletěl třetí se ztrátou pouhých čtyř sekund na vítězného jezdce s prototypem z uhlíkových kompozitů. „Na to, že Supertourismo je plechový, deset let starý typ, šlo o velice kvalitní výkon. Vzhledem k výčtu technických problémů, které jsme od začátku víkendu museli řešit, není nakonec dvojitý bronz vůbec špatným výsledkem,“ nechal se slyšet manažer týmu Petr Najman.

 

Doplnil, že tým se nyní připravuje na pokračování šampionátu v rámci slovenského mistrovství na trati letiště v Piešťanech, kde se jede už o následujícím víkendu.

(12.8. 2007)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Letní Most, momenty závodů D4 od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose