www.car.cz
 

Mistrovství republiky s Mercedesy DTM na čele
     14.8.2007 07:51 - Vladimír Rožánek


Tříhodinovce cestovních vozů dominovalo duo Charouzů, doplněné o Nimče a Mückeho na Mercedesu DTM a s kolovou ztrátou dojeli za nimi Nimč a Kafferem na dalším Mercedesu, které tak opět ovládly scénu cestovních vozů. Němec Kaffer má za sebou starty s formulí F3, ale také v německém DTM.

Maděryč s dalším speciálem Audi DTM do cíle nedorazil, a tak se úspechu dočkalo trio Macháček-Charous-Daniš na Ferrari F430. Bramborová medaile trochu překvapivě zbyla na Slováka Konopku, jenž jel s méně známým Němcem Lungstrassem na stroji Porsche 911 GT3.

Pátý dojel Machánek, šestý Vacík a sedmé místo obsadilo trio Lacko-Charouz-Blažek s Porsche 997 Cup. Do cíle tentokrát nedojel ani Šenkýr na BMW, ale také Bezák na Porsche a Bulhar Talkanitsa s Renauerovým Porsche GT3.

Ve sprintu do 2000ccm3 nejlépe zajel Dan Michl s novým závodním speciálem Lotus Michl 07 a hned při prvním okruhovém startu s novým vozem ukázal jeho kvality. S nevelkým odstupem 0,8s. za ním skončil vrchař Novotný a Opel Speedster si připsal další cenný skalp, do sbírky velkých úspechu. Třetí dorazil do cíle Forman z Lucent Motorsportu s Audi A4 ST.

Jarní vítěz z Brna Mikoláško se Škodou Octávia vybojoval čtvrté místo a páté a šesté místo obsadili Poláci Soja a Czapka s Renaulty Clio. S Octávií se ve slabší divizi do dvou litrů představil Filip Sláděčka a cíl neviděl ani Moravec s Fábií, ani Januška s Pick-Upem.

V divizi 4 nad 2000ccm3 opět vévodil pořadí Charouz a Nimč na Mercedesech DTM. Pro třetí místo si v Mostě dojel Maděryč s Audi DTM, ten však již s 28s. odstupem. Čtvrté místo patřilo monstru jménem Sallen S7-R GT1, který pilotoval Miro Konopka a páté místo si konečně, po ohnivých scénách a různých technických poruchách vychutnal Chevrolet Corvette s Martinem Matzkem. Až za ním skončili Liedl sen. na Audi TT DTM a Daniš na Ferrari. Bezák na Porsche 911 GT3 Cup zajel velmi pěkně sedmý, čímž si trochu poopravil náladu ze sobotního nezdaru a v dalším pořadí mu dýchali na záda Šenkýr s BMW M3 GTR a Hajdůšek na Tatře.

V ČP Škoda Octávia Cupu si dojel pro vítězství v první jízdě Matějovský, před Janišem a Dostálem. Druhému nedělnímu závodu pak zavládl Erik Janiš, před Dostálem a Vorbou. Trochu překvapivě dojel pátý Slovák Pál, ale druhý závod značně zkomplikovala havárie Kárného, Bareše a Hájka v úvodu závodu. Matějovský, vítěz první jízdy, byl klasifikován až na 15. místě.

Závody AvD Interserie opanoval Peter Milavec s Lolou F3000 Ford Cosworth 3,5ltr a velmi smutný skončil po prvním závodě Joachim Ryschka, když při předjíždění pomalu jedoucích vozů, dost poničil svůj Ex Montoyův Indy Chevrolet G-Force, sedmisetkoňové monstrum.

Výsledky Supersport Trophy Most:

D4 vytrvalostní (3 hodiny):

J.Charouz/A.Charouz/Nimč/Mücke - Mercedes Benz DTM

Nimč/Kaffer - Mercedes Benz DTM

Macháček/H.Charous/Daniš - Ferrari F430

Konopka/Lugstrass - Porsche 911 GT3

Machánek/Bárta - Porsche 911 GT3

Vacík/Waszek - Ferrari 360

D4 sprint nad 2000ccm3:

Charouz - Mercedes Benz DTM

Nimč - Mercedes Benz DTM

Maděryč - Audi A4 DTM

Konopka - Sallen S7-R GT

Matzke - Chevrolet Corvette GT3

Liedl sen. - Audi TT DTM

D4 sprint do 2000ccm3:

D. Michl - Lotus Michl 07

Novotný - Opel Speedster

Forman - Audi A4 ST

Mikoláško - Škoda Octávia I

P.Soja - Renault Clio RS

Czapka - Renault Clio

ČP Škoda Octávia Cup 07

1. jízda:

Matějovský, E.Janiš, Dostál

2. jízda:

E.Janiš, Dostál, Vorba

AvD Interserie:

1. závod:

Milavec, Gerstl, Savoldi

2. závod:

Milavec, Piccone, Conrad

Nyní všichni fandové očekávají v Mostě Matador Czech Truck Prix, které ozvučí autodrom již za 14 dní a kromě kamiónů, uvidíme i sportovní prototypy a GT vozy ve Sports Car Challenge.

Text a foto: Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Supersport Trophy Most 2007, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose