www.car.cz
 

Šenkýřovy vozy a hoši v Mostě : v silné konkurenci úspěch
     15.8.2007 20:40 - tisková zpráva


Matador Motorsport v Mostě ve sprintu první ve třídě a devátý absolutně

 

Po několika úspěšných vystoupeních na vrchařských závodech na Orlicku,Babě a ve Vsetíně se tým Matador Motorsport přesunul do Mostu na další podnik MMČR v závodech na okruzích. Tříhodinovku - hlavní závod víkendu však dokončil pouze vůz posádky Petr Vencálek, Petr Líbal, a to na kvalitním druhém místě v nově se rodící třídě do 3500ccm a na 13.místě absolutně.

 

 Největším úspěchem týmu tak o víkendu v Mostě bylo deváté místo absolutně a vítězství ve třídě do 3500ccm Roberta Šenkýře v nedělním sprintovém závodě na 13 kol.

 

Posádka Vencálek, Líbal startovala do závodu po zajetí 19. absolutního kvalifikačního času z desáté  řady jako pátá z vozů třídy do 3500ccm a Petr Vencálek se zajížděním vyrovnaných časů postupně probojoval na 13.místo. Krátce před střídáním však skončil po rychlém nájezdu do zatáčky v hodinách, které znamenaly asi minutovou ztrátu a propad na šestnácté místo.

 

Ani Petr Líbal se neubránil několika chybám a v hustém provozu ztratil několika výjezdy mimo trať cenné sekundy. Závěrečné 13.místo je však v silné konkurenci úspěchem.

 

„Petrové poprvé startovali s výkonnějším motorem a na jejich časech to bylo znát. Škoda několika chyb, které oba v průběhu závodu udělali. V celkové hodnocení znamenaly ztrátu asi tří pozic,“ komentoval závod šéf týmu Robert Šenkýř.

 

První vůz BMW M3 GTR týmu s Robertem Šenkýřem a Markem Friedem za volantem závod nedokončil. Přibližně tři čtvrtě hodiny před koncem závodu Šenkýř vůz odstavil po problémech z elektronikou.

 

Je to velká škoda, jednu chvíli jsme se pohybovali dokonce na čtvrtém místě absolutně, bylo zaděláno na velký úspěch. Po střídání jsme klesli na osmé místo, ale hned jsem se probojoval na sedmé a přibližoval se dalším soupeřům, kteří před sebou navíc měli ještě jednu zastávku v boxech. V 69.kole najednou auto ztratilo výkon a nemělo smysl se snažit v závodě pokračovat, dodal po závodě Robert Šenkýř.

 

Po výměně motoru se Robert Šenkýř postavil na start nedělního sprintu na 13 kol, kde si bez potíží dojel pro prvenství ve třídě do 3500ccm a 9.místo absolutně. Marek Fried do nedělního sprintu startoval z nadějné 15.pozice, v tvrdé konkurenci však pozici neudržel a obsadil konečné 18.místo.

 

 Okruhové mistrovství pokračuje až koncem září Podzimní cenou Brna, náš tým však již o prvním zářijovém víkendu čeká start v závěrečném podniku Mistrovství ČR do vrchu v Lanškrouně (1.-2.9.07)

 

Náš tým zde budou opět reprezentovat Petr Líbal na BMW M3 ve skupině A a  Marek Fried s BMW M3 GTR ve skupině E1.

 

 

Tisková zpráva Matador Motorsport Teamu

 www.senkyr.cz


 
 
Fotogalerie:   Šenkýř Motorsport na letním Mostě 2007, foto týmu - P.Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose