www.car.cz
 

První vítěztví Jakuba Horáka na okruhu v Piešťanech v týmu Palmi motorsport
     21.8.2007 20:08 - tisková zpráva


Zvášt dramatické souboje probíhaly v Národní formuli 1400 při Velké ceně Slovenska v Piěšťanech automobilů na okruzích, při krásném slunném počasí uplynulého víkendu.

Velká náštěvnost diváků, bohatý program a jiné přednosti marketingu měl tento závod, po kterých by  se měli  činovníci okruhových podniků v Česku co učit  (i přes vstupné 550 SK byly tribuny naplněny a divácí byli i při volném tréninku !!)
 
Sobotní postavení do startu prvního závodu představovala opět známá trojice Lešinský. Horák, Chabr.

Po startu prvního Lešinského, následoval s minimální ztrátou  Jakub Horák , třetí odjel Chabr, již z větším odstupem. Pak se Jakub propadnul na 3.místo po chybě se zařazením. Tuto chybu však v čas napravil  a Chabra předjel, ten  mu však první útok vrátil, ale při dalším útoku v dalším kole již předjetí Jakuba neodolal. Jakub se snažil dojet vedoucího Lešínského, ale po problémech s karburátorem mu však dovolila technika "pouze" udržet druhou pozici až do cíle. 
 
Do druhého závodu v neděli se startovalo z opačného pořadí prvních 6. jezdců, po výsledcích ze sobotního závodu.

Jakub tedy startoval z 5. pozice. Po startu se dostal po vnější stopě na 4. pozici, sledovaný Lešinským. Pak předjel opět Chabra, a začal okamžitě začal stahovat třetího Procházku, po několika útocích ze strany Kuby udělal Procházka jezdeckou chybu a vylétl mimo trať.

V tu chvíli už zbýval pouze vedoucí Loukota, kterého následně Jakub dotáhl a také předjel za potlesku tribun,kde mnoho slovenských fanoušku mladému jezdci fandilo.(diváci viděli nejen přímo na trať , ale také mohli sledovat dění na velkoplošné obrazovce) .


Jakub Horák svůj náskok zvyšoval a cíl projel s velkým náskokem.Jakub Horák tak v týmu Palmi motorsport poprvé v životě v 15 letech vyhrál závod Národní formule 1400 v závodech na okruhu ,kromě týmu byl i velmi spokojen  i otec Jakuba s rodinou, který měl po dojetí Jakuba  mokré oko.

Druhý dojel Loukota a třetí Chabr,Lešinský se štestím skončil čtvrtý po jezdecké chybě,kdy se mu podařilo po hodinách a lehkém nárazu do gum ještě dojet do cíle.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Show historiků na Deutschlandu od Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose