www.car.cz
 

Další okruhové body pro AUDI týmu BRT ze slovenského letiště
     21.8.2007 20:12 - tisková zpráva


Letištní plocha u slovenského lázeňského města Piešťany slouží jako závodní trať už několik roků. Délka 4400 metrů, sedm zatáček a dvě šikany, to je podoba slovenského okruhu. Milan Maděryč se zde účastnil nedělního pokračování Mezinárodního mistrovství ČR v závodech automobilů na okruzích a ve dvanáctikolovém závodě obsadil třetí místo.

 

Tým se na Slovensko přesunul už před víkendem a v pátek proběhlo první testování na netypické trati. Sobota byla vyhrazena závodům zónového mistrovství střední Evropy, jehož se BRT letos neúčastní. Podstatný byl tedy nedělní dopolední měřený trénink pro odpolední sprint započítávaný do českého šampionátu. V něm Milan Maděryč zajel třetí nejlepší čas a do závodu startoval ze druhé řady.

 

Samotná bitva byla okořeněna rozmary počasí, které nejdříve slibovalo sucho, ale těsně před závodem se rozpršelo a závod byl vyhlášen jako mokrý. Po startu šel do čela slovenský pilot Konopka s americkým speciálem Saleen, ale brzy jej překonal Charouz na mercedesu z DTM.

 

Maděryč jel na vodě stabilně a bez výkyvů, s logickým respektem vůči trati, okolo níž byly na několika místech betonové bariéry a bloky ze starých pneumatik. Třetí místo si udržel až do cíle, i když se o něj musel popasovat se Slovákem Machánkem na  porsche. Znamenalo to další body do tabulky průběžného hodnocení republikového šampionátu a samozřejmě i nové zkušenosti s laděním vozu pro jiný typ trati.

 

BRT nasadil opět starší AUDI Supertourismo také do mistrovského závodu vozů o objemu do dvou litrů. Ten pilotoval Miroslav Forman a po velice dramatickém závodě byl  nakonec klasifikován jako vítěz. "Někteří slovenští jezdci pojednali závod trošku jako destruction derby a i když v cíli byl první Zdeno Mikuláško na značně upravené Octavii, sportovní komisaři jej později penalizovali přidáním trestných sekund k celkovému času, takže Mirkovi patřilo zlato," uvedl manažer týmu Petr Najman.

 

"Slovenská prezentace týmu se dá považovat za úspěšnou. Navštívilo nás v týmovém zázemí na dvacet hostů a získali jsme nové zkušenosti. Mistrovský titul už letos patří Antonínu Charouzovi. Milan Maděryč je třetí a stejné místo zaujímáme i v hodnocení týmů. Na mokré piešťanské trati skutečně nemělo smysl riskovat. Viděli jsme za víkend skutečně hodně zničených aut a nechtěli jsme rozšiřovat jejich počet.

 

 Do konce sezóny nás čekají ještě dva mistrovské podniky v Brně. Následující víkend budou bojovat pro změnu zase pohárové octavie při mosteckém víkendu trucků. Jirka Gottwald snad už konečně prolomí smůlu, která ho letos pronásleduje opravdu neodbytně.

 

Michaela Pešková sbírala v Piešťanech další zkušenosti a na starší octavii dojela v neděli šestá mezi dvoulitry. V Mostě tedy nabitý srpen pokračuje," dodal Najman.

 

 

(20.8. 2007) BRT


 
 
Fotogalerie:   Piešťany 2007, okruhové MMČR - neděle, foto Martin Straka, BPA

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose