www.car.cz
 

Vloni desátý Jirka Volf se vrací na Barumku a již se těší.
     23.8.2007 12:58 - tisková zpráva


Barum rally – Jirka Volf: Startovní číslo zavazuje

 

Před rokem vybojoval Jiří Volf s vozem Mitsubishi Lancer Evo VIII při zlínské Barum rally vynikající desáté místo absolutně a nyní se s novým vozem i spolujezdcem vrací na místo činu a v nabité konkurenci vyšperkované jezdeckými esy šampionátu Intercontinental Rally Challenge rozhodně nechce prodat svou kůži lacino.

 

Před rokem na Barumce Jiří Volf se spolujezdcem Petrem Novákem zářili a patřili k největším překvapením mezi domácími posádkami, když se důstojně popasovali s konkurenty bojujícími v rámci evropského šampionátu. To brněnskému jezdci, jenž se letos soustředí hlavně na starty v Mistrovství České republiky rally, vyneslo ve více než stočlenném startovním poli velice nízké startovní číslo 23.

 

Jak vysoko pořadatelé Volfa nasadili dokládá i skutečnost, že loňský vítěz rally se na tratě letošního ročníku soutěže vydá s patnáctkou.

 

Jiří Volf se v okolí Zlína letos představí s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX a na sedadlo spolujezdce usedne František Rajnoha, s nímž Jura spolupracoval již loni na několika sprintech a letos společně posádka absolvovala úvodní podniky šampionátu MČRR, kde sklízela úspěchy. Na Barum rally si jak Jiří Volf, tak František Rajnoha budou chtít spravit závodnickou chuť. Jirka totiž nedokončil Rally Pelhřimov, kde startoval s Kateřinou Štorkovou, obdobný osud potkal Františka Rajnohu o dva týdny později v Prachaticích, kde „četl noty“ Pavlu Červenkovi.

 

„Pelhřimov pro nás byl vlastně jen zbytečně drahým výletem, protože jsme přišli o vedení v šampionátu a poškození vozu nás stálo nemalou finanční částku, kterou jsme chtěli „prozávodit“, respektive investovat do nové převodovky. Musím ale poděkovat mechanikům za skvělou práci, kterou odvedli, neboť auto už je opět stoprocentně připravené na start Barumky.

 

Franta byl také psychicky špatný z toho, že v Prachaticích absolvoval jedinou erzetu, proto doufám, že si společně spravíme ve Zlíně chuť,“ usmívá se jen několik hodin před startem prestižního podniku Jiří Volf.

 

„Letošní Barumka bude asi nejlepší v celé své historii, určitě alespoň z pohledu konkurence, která se sejde na jejím startu. Konečně budeme mít možnost srovnání se světovou špičkou. Jen mám obavu, aby se pořadatelům, kteří jsou tradičně dobří, podařilo zvládnout velký nápor fanoušků a aby nedocházelo k dopravním kolapsům. Zajímá mě, kolik nás s naším vozem, který není tovární, bude dělit od špičky.

 

Jsem zvědavý, jak se případně dokáži srovnat s tím, že budu za špičkou výrazněji zaostávat, ale uvidíme, jak bude vše vypadat. Vozy kategorie S2000 a PV mají stejné diferenciály a pohon čtyř kol, my ale máme turbodmychadlo... Určitě to bude velice zajímavé.“

 

V konkurenci, která se ve Zlíně sejde, bych byl rád, kdyby se mi v cíli podařilo obhájit startovní číslo. Důležité pro nás je, abychom najeli další ostré kilometry. Měřítkem pro mě bude určitě Míra Jandík. Naše vozy se připravují ve stejné dílně, spolu jsme soupeřili v loňské sezoně a v úvodu té letošní jsme si slibovali, že si to rozdáme právě na Barumce. Na tento souboj se vážně těším,“ uzavírá Jirka Volf.

 

Barum rally Zlín startuje diváckou rychlostní zkouškou v pátek 24. srpna večer v centru Zlína, jména vítězů budeme znát v neděli odpoledne. Jiří Volf, František Rajnoha a celý tým se velice těší na setkání se svými obchodními partnery a především s fanoušky rally u tratí rychlostních zkoušek a v servisní zóně Barum rally Zlín 2007.

 

 

VOLF MEDIA SERVICE

tisková informace posádky Jiří Volf – František Rajnoha


 
 
Fotogalerie:   Rally Prachatice 2007 - foto Václav Dufek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose