www.car.cz
 

Matějovský junior v Mostě dokázal zvítězit i přes nepřízeň osudu v kvalifikaci
     28.8.2007 11:17 - tisková zpráva


Smůla a nepříjemnosti spojené s technickými problémy se již delší dobu lepí na paty prioritnímu jezdci O2 Motorsport týmu Michalu Matějovskému. A zdálo se, že tomu bude tak i při závodech, které se konaly o uplynulém víkendu na mosteckém Autodromu v rámci největšího zdejšího motoristického podniku roku - Matador Czech Truck Prix 2007. Před úžasnou sedmdesátitisícovou diváckou kulisou tu ale Michal předvedl, jakým dovede být všem jezdcům tvrdým a zároveň chytrým soupeřem. V prvním závodě se dokázal prodrat z posledního místa na startovním roštu až na bodovanou osmou příčku a druhý závod pak bravurním způsobem vyhrál.

Vše začalo už při sobotní kvalifikaci, kdy došlo k poruše v elektronickém systému a vůz Michala Matějovského začal později dokonce hořet. Týmoví mechanici poruchu opravili, ale kvalifikaci se jezdci již dokončit nepodařilo. Michal Matějovský byl tak v prvním nedělním závodě odsouzen ke startu až z posledního místa. Hned po startu se však začal prodírat pozici za pozicí kupředu. Hned po startu ale také shlédl hrůzostrašné salto své jezdecké kolegyně Laury Hajkové, která se stala nevinou účastnicí incidentu Bareše a Skalického. Ti se dostali do kontaktu a Laura, ve snaze se jim vyhnout, byla přece jen zasažena jedním z nich. Po zásahu se její vůz vznesl, udělal salto přes střechu a vrátil se zpět na kola.

Laura naštěstí okamžitě opustila poškozený vůz bez lékařské pomoci a závod, který nebyl přerušen, pokračoval dál. Michal Matějovský se pak postupně dostával kupředu a první závod dokončil na osmém místě. Zvítězil Erik Janiš před Brejlou a Doškem. Ve druhém pohárovém závodě Michal dobře odstartoval a v závěru prvního kola byl již na čtvrtém místě za Jiráskem, Gottwaldem a Doškem. Velmi dobrou technickou jízdou se postupně propracoval až na první místo a ve druhé polovině 17-ti kolového závodu dokonce zvyšoval náskok před druhým Alešem Jiráskem. V cíli byl pak před Jiráskem dokonce o úctyhodných 6.293 sekund!

"V obou závodech jsem se snažil jet takticky tak, abych se vyhnul kolizím, ale abych zároveň příliš neničil obutí. V prvním závodě jsem se po startu z posledního místa na startovním roštu dokonce chvíli pohyboval kolem pátého místa. Nakonec jsem dojel osmý a s tímto místem jsem byl spokojen, byla to dobrá výchozí pozice pro druhý závod, který se mi pak podařilo s přehledem vyhrát. Vše se tak z mého pohledu rozhodne během posledních závodů za tři týdny v Brně. První místo má dnes už jisté Erik Janiš, ale boj o "stříbrný pohár" se mi v Mostě podařilo zdramatizovat a proto se na poslední závody do Brna velmi těším.", řekl po závodech v Mostě spokojený Michal Matějovský.

V celkové klasifikaci soutěžících je před posledními závody v Brně (22.-23. září) na prvním místě Erik Janiš se 179 body, druhý je Václav Brejla, který má bodů 127. Se ztrátou 23 bodů na druhého Brejlu je v průběžné klasifikaci na třetím místě Michal Matějovský a za ním pak čtvrtý Michael Vorba s 93 body.

Hosté týmu O2 Motorsport odjížděli spokojeni

Matador Czech Truck Prix 2007 přilákala na tribuny a divácké svahy mosteckého Autodromu rekordní návštěvu až na 70.000 diváků. Rušno bylo ale i v zázemí týmu O2 Motorsport. Hlavním hostem týmu byla dnes stále populárnější zpěvačka L.B.P. (www.lbpmusic.cz) - zpěvačka, která nazpívala např. titulní píseň s názvem Story of Life k novému americkému filmu BREATHFUL.

V Mostě zazpívala své největší hity z nového alba i na sobotní party v paddocku mosteckého Autodromu. V neděli pak přišla podpořit Michala Matějovského na startovní rošt druhého pohárového závodu Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu a po závodech mu s radostí předala své nové album jako malý dárek za vítězství v nedělním závodě.

Mezi hosty týmu byli také členové motorkářské skupiny Black Dogs LE MC a řada dalších příznivců a partnerů týmu. Vydařený víkend umocnilo jak vítězství Michala Matějovského v druhém nedělním pohárovém závodě, tak i nádherné počasí, které po oba víkendové dny v Mostě panovalo.

ČSMS


 
 
Fotogalerie:   Škoda Octavia Cup při Czech Truck Prix 2007, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose