www.car.cz
 

První dojmy Štěpána Vojtěcha z Nového Zélandu 2007
     30.8.2007 16:14 - tisková zpráva


Po vyčerpávajícím třicetipětihodinovém přesunu z Prahy do Aucklandu dorazila minulý čtvrtek posádka OMV BIXXOL Rally Teamu CZ na Nový Zéland, kde se již v pátek postaví na start své letošní třetí světové soutěže.

Ihned po příletu do novozélandské metropole následoval přesun směr lázeňské městečko Rotoura, vzdálené asi jen 200 km. To nabídlo v úvodních dnech pobytu prostor pro vyrovnání se s odlišnými klimatickými podmínkami a výrazným časovým posunem, který oproti SEČ činí deset hodin. V neděli se pak posádka vydala již do Hamiltonu, v jehož okolí se jedenáctý díl šampionátu MS v rallye pojede.

Po příjezdu do centra novozélandské rallye, následovalo obligátní přivítání s teamem v servisní zóně, nastavení sedaček a příprava na pondělní celodenní test, který se odehrál od brzkých ranních hodin na místě vzdáleném asi osmdesát kilometrů právě od zmiňovaného Hamiltonu. „Po testu, převládají smíšené pocity. Trochu jsme se potýkali s motorovými mapami, takže ty musíme před shakedownem ještě doladit. Nicméně se nám  podařilo nastavit podvozek k lepšímu,“  podotýká liberecký pilot.

Seznamovací jízdy byly na programu v úterý a ve středu. Oproti většině jiných soutěžích v šampionátu, byly na Novém Zélandu průjezdy jednotlivými měřenými úseky uzavřené. Během těch úterních čekaly na posádky erzety z páteční etapy a potom zkoušky ze závěrečné  etapy nedělní, ty Štěpán okomentoval po jejich projetí následovně:  „Byly trochu pomalejší než jsem očekával. Většinou to začne svižně, pak se to klikatí zatáčkama na dvojku a na trojku. Sobotní etapa, kterou si posádka projela ve středu, by se měla dle slov jejího pilota odehrát v poněkud rychlejším tempu.

Vypadá, že je o něco rychlejší a více nám by nám měla sedět. Každopádně, z toho co jsme měli možnost poznat, je to zatím taková rozbitá šotolina, když zaprší je z toho bláto a hodně to klouže, uvidíme.“ Jezdci nemohou počítat během závodů s fanouškovským šílenstvím, které okusil Štěpán třeba při úvodních dvou letošních závodech.

„Soutěž má mnohaletou tradici, místní lidé o ní vědí, ale na druhou stranu nepředpokládáme podobnou atmosféru jakou jsme zažili v  Argentině nebo v Mexiku.“  

Na Novém Zélandu panuje prozatím poměrně chladné a nepříliš přívětivé počasí. Přes den se teploty pohybují maximálně kolem 14.C, a v neděli večer klesla teplota dokonce na pouhé + 3.C. „Zima je poměrně citelná, občas prší, a když se k tomu přidá vítr, je pak počasí celkem krušné,“ přibližuje podmínky v místě jezdec OMV BIXXOL Rally Teamu CZ.

Před úvodními pátečními ostrými kilometry, je o den dříve na programu dopolední shakedown. Po něm následuje představení posádek a slavnostní zahájení.

 

 

oficiální stránky týmu : www.vojtech.org


 
 
Fotogalerie:   Barumka 2007 z archivů různých týmů

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose