www.car.cz
 

Kart Arena Racing Team na Laudonu a celkově v Hill Tour 2007 bronzový
     6.9.2007 09:00 - tisková zpráva


Brněnský Kart Arena Racing Team na Laudonu
a celkově v Hill Tour 2007 bronzový
 
MMČR – Laudon 2007, Lanškroun-Albrechtice, 1.–2. 9. 2007
 
Devátým a posledním letošním podnikem MMČR v závodech automobilů do vrchu byl opět závod na kopci „Laudon“. Závod se konal na tradiční rychlé trati, která má start v Albrechticích u Lanškrouna a cíl na kopci „Laudon“. Závodníci musejí překonat vzdálenost 4 km a je nutno překonat převýšení 170 m. Stejně jako vloni se mělo v tomto závodě rozhodnout o titulu ve skupině Super Production, kterou pravidelně obsazuje brněnský Kart Arena Racing Team svými dvěma vozy Peugeot.
 
Sobotní ráno bylo pomračené a zkrápěné dešťovými přeháňkami. Do první tréninkové jízdy, kdy již déšť přestával a trať byla stále „nepříjemně“ mokrá, nastoupilo ve skupině Super Production (dále jen SP) devět účastníků, včetně obou jezdců Kart Arena Racing Teamu Tomáše Kusého a Milana Zahradníčka. Ten ztrácel na vedoucího Lukáše Vojáčka z konkurenčního Auto Kelly Racing Teamu 32 bodů a měl již spíše teoretickou možnost k obhajobě svého loňského titulu. Na startu se objevil také Petr Benedikt, který letos neabsolvoval celý seriál MMČR, ale se svým vozem Opel Astra dokázal být vždy hodně rychlý a to až na hranici stupňů vítězů.
 
Až druhé tréninkové jízdy na suché trati ukázaly, jak je který jezdec připraven na závěrečný podnik domácí sezóny. Milan Zahradníček vyhrál časem 2:03,380 trénink před Martinem Jermanem o 0,4 sekundy. Třetí pozici obsadil Tomáš Kusý před čtvrtým Lukášem Vojáčkem, který startoval překvapivě na voze svého Alfa Romeo 147 svého otce. V samotném odpoledním závodě se po první jízdě dostal do čela absolutně nejrychlejším časem skupiny SP Martin Jerman, který časem 1:59,220 vylepšil rekord trati ve skupině SP a jasně naznačil, že chce smazat svou dvoubodovou ztrátu na druhou pozici a bojovat o vicemistra republiky.
 
Hodně zrychlil Lukáš Vojáček, který si zvykl na nový vůz a usadil se na druhém místě před obhájcem titulu Milanem Zahradníčkem z Kart Arena Racing Teamu. Petr Benedikt se usadil na čtvrté pozici před Tomášem Kusým, u kterého se začala projevovat opět závada na řídicí jednotce motoru Peugeot. Ukázalo se, že se nepodařilo tento problém z předešlého závadu definitivně odstranit.
 
Druhá jízda potvrdila pouze výsledky z první jízdy v boji o medailové pozice. Milan Zahradníček skončil třetí za Lukášem Vojáčkem a tak již v sobotu vlastně rozhodl o tom, že titul neobhájí a pomyslně ho „předal“ druhému Lukáši Vojáčkovi. Martin Jerman si zkontroloval svou vedoucí pozici z první jízdy, zaslouženě vyhrál a stáhnul své dvoubodové manko na celkově druhou pozici v MMČR. Druhý jezdec Kart Arena Racing Teamu Tomáš Kusý obsadil páté místo za Petrem Benediktem o pouhých 0,22 sekundy.
 
Výsledky 1. závodu MMČR: 1. Martin Jerman (součet jízd 4:03,580), 2. Lukáš Vojáček (4:03,630), 3. Milan Zahradníček (4:06,390), 4. Petr Benedikt (4:08,650), 5. Tomáš Kusý (4:08,870), 6. Roman Holoch (4:11,840), 7. Jiří Los st. (4:18,070). Petr Žižkovský a Gabriela Jermanová závod nekončili.
 
 Nedělní ráno bylo zamračené, ale nepršelo. Vše také nasvědčovalo tomu, že počasí bude lepší jak v sobotu a to se také potvrdilo. Celý den polojasno a díky probleskujícímu sluníčku bylo podstatně teplejší počasí jako předešlý den.
 
Do nedělního závodu se Kart Arena Racing Team rozhodl již nenasazovat vůz Peugeot Tomáše Kusého, aby nedošlo ke zničení motoru, protože svou celkově čtvrtou pozici v letošním MMČR již nemohl zlepšit a nemohl o ni ani přijít. Nenastoupil ani Petr Benedikt, který byl přihlášen pouze do sobotního závodu a ani Petr Žižkovský, který nedokončil sobotní závod. Navíc ve voze Opel Astra nahradil Jiří Los ml. svého otce a tak se startovní pole skupiny SP zúžilo na šest účastníků. Bylo jasné, že se ve skupině SP bude vlastně bojovat o celkovou druhou pozici, na kterou se po sobotním vítězství dostal Martin Jerman o 6 bodů před Milana Zahradníčka.
 
V tréninku nejvíce „překvapil“ Roman Holoch, který časem 2:00,750 jasně ukázal, že už si pravděpodobně zvykl na svůj nový extovární vůz Alfa Romeo 147 po monackém pilotovi Piergiorgio Bedinim, se kterým startoval již v předchozím závodě ve Vsetíně.
 
Po první závodní jízdě se dostal do čela opět Martin Jerman, ale pouhých 0,93 sekundy za ním zaostával Roman Holoch, který se tak dostal před třetího Lukáše Vojáčka. Milan Zahradníček zaostával za bronzovou pozicí o 0,610 sekundy a tato nepatrná ztráta ho stále udržovala mezi kandidáty v boji o medailové pozice. Ve druhé jízdě se podařilo jedinému jezdci Kart Arena Racing Teamu ještě zrychlit o 0,56 sekundy, ale to nestačilo na posun na třetí pozici, kterou pro sebe uhájil letošní mistr republiky Lukáš Vojáček.
 
 Martin Jerman s přehledem a zaslouženě vyhrál, když ve druhé jízdě dokázal zopakovat svůj sobotní „rekordní“ čas skupiny SP 1:59,220. Druhé místo si dokázal uhájit Roman Holoch se svou Alfou a jasně naznačil své ambice do následující sezóny. Ta bude pravděpodobně opět nejpočetnější a nejatraktivnější ve skupině Super Production a obhajoba titulu pro Lukáše Vojáčka nebude vůbec jednoduchá.
 
Výsledky 2. závodu MMČR: 1. Martin Jerman (součet jízd 3:59,430), 2. Roman Holoch (4:03,220), 3. Lukáš Vojáček (4:03,770), 4. Milan Zahradníček (4:04,660), 5. Gabriela Jermanová (4:06,020) a Jiří Los ml. závod nekončil.
 
O tomto závodním víkendu tak došlo ve skupině Super Production po tříletém kralování jezdců Kart Arena Racing Teamu k „předání“ titulu mistra České republiky ve prospěch Auto Kelly Racing Teamu.
 
 
Tisková zpráva Kart Arena Racing Teamu,
v Brně 3. září 2007, ms
 
Skupina Super Production – konečné pořadí MMČR
po 16 závodech
1. VOJÁČEK Lukáš
237 b.
2. JERMAN Martin
216 b.
3. ZAHRADNÍČEK Milan
200 b.
4. KUSÝ Tomáš
148 b.
5. JERMANOVÁ Gábina
111 b.
6. VOJÁČEK Petr
70 b.
7. HOLOCH Roman
41 b.
8. LOSMAN David
34 b.
9. LOS Jiří, st.
34 b.
10. LOS Jiří, jun.
18 b.
11. BENEDIKT Petr
18 b.
12. ŽIŽKOVSKÝ Petr
14 b.
13. VACEK Oldřich
14 b.
14. ŠUDA Petr
1 b.
 
 
Průběžné informace a další fotografie najdete také na: www.kartarenaracing.cz
 
PR

 
 
Fotogalerie:   Laudon u Lanškrouna objektivem R. Strýčka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose