www.car.cz
 

Buggyra do Le Mans pro první titul?
     6.9.2007 09:28 - tisková zpráva


Zatímco dosavadní průběh šampionátu naznačuje, že se o individuálním titulu bude s největší pravděpodobností rozhodovat v posledním závodě sezóny na okruhu Jarama, v Evropském poháru dvojic je situace diametrálně odlišná.

Pokud se totiž budou opakovat alespoň částečně scénáře předchozích šesti podniků, bude se již po Le Mans těšit z historicky prvního titulu dvojice týmu Buggyra International Racing Systém Markus Bosiger – David Vršecký. Vzhledem k systému bodování (v průběhu jednoho závodního víkendu může dvojice vybojovat maximální počet 108 bodů) stačí dvojici roudnického týmu porazit druhý pár šampionátu Allgauera s Koerberem o pouhých devatenáct bodů.

A vezmeme-li v potaz aktuální formu obou jezdců a dosavadní spolehlivost Buggyr, rozhodně by se nemělo jednat o neřešitelný rébus. Technický ředitel týmu Mario Kress však podobné spekulace kategoricky odmítá.

„Jsem velkým stoupencem rčení o tom, že se zajíci sčítají až po honu. Ano, jsme blízko titulu, se kterým jsme vzhledem k dosavadní síle MAN před začátkem sezóny moc nepočítali. Hovořit na toto téma ovšem hodlám až ve chvíli, kdy bude náš náskok nedostižný.“ David Vršecký je v tomto směru poněkud větším optimistou.

"Slavit svůj první titul, byť tak trochu poloviční, právě na tak slavném okruhu, jako je Le Mans, to by bylo dokonalé,“ potvrdil David. „Navíc by to v praxi znamenalo, porazit v přímém souboji Gerda a velmi výrazně posílit šance na zisk celkové třetího místa. Velmi příjemná představa.“

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   FIA Truck Racing Most © V. Rozanek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose