www.car.cz
 

Patrik Vostárek se v Německu na Lausitzringu neztratil, i když cíl neviděl
     11.9.2007 08:06 - tisková zpráva


10. 09. 2007 – Patrik Vostárek, jezdec týmu Intermoto Czech, sice cíl sobotního závodu Mistrovství Evropy neviděl, přesto o sobě dal výrazně vědět, když prakticky ve všech trénincích patřil mezi nejlepší pětici jezdců.
 
Na německém okruhu EuroSpeedway Lausitz nastoupil motocyklový závodník Patrik Vostárek k dalšímu závodu Mistrovství Evropy třídy Superstock 600. Na okruhu, na němž během prázdnin testoval, od prvního vyjetí patřil k nejrychlejším jezdcům své třídy.
 
Již v pátečním volném tréninku Patrik předvedl skvělou jízdu, kterou zakončil třetím místem. Stejnou pozici si vybojoval i v odpolední kvalifikaci, což mu také přisoudilo poprvé v kariéře pilota ME Superstock 600 start z první řady. O tom, že Lausitz jezdci Intermota vyhovuje, přesvědčil i v sobotní deštivé kvalifikaci, která sice již výsledky pro start závodu nezměnila, ale kterou především český jezdec ovládl, když prakticky od začátku až do konce figuroval na prvním místě. Před koncem kvalifikace měl Patrik již dvě sekundy náskoku, proto se rozhodl předčasně skončit. Nakonec tedy skončil na čtvrtém místě, ovšem s pocitem, že pro odpolední závod, jenž se měl konat na mokrém asfaltu, je velmi dobře připraven a motivován.
 
Bohužel špatná koordinace zapříčinila pozdní vyjetí z boxů a tím i znemožnění nájezdu na dráhu. Patrik proto musel do zahřívacího kola startovat z boxové komunikace, což pochopitelně znamenalo i start z absolutně poslední řady. I přes tento handicap se pražský jezdec nevzdal a odhodlaně se pustil do boje se svými protivníky. Již v cíli prvního kola figuroval na osmé pozici, v dalším kole projížděl okolo mohutné tribuny pro sto tisíc diváků na páté pozici.
 
Čtvrté kolo pro něj znamenalo postup na pódiové umístění. Pak ovšem přišla jezdecká chyba a s ní i pád. Patrik Vostárek ovšem dokázal poškozený motocykl opět osedlat a do závodu se vrátit. Znovu se dostal na bodované pozice, ovšem ani ze třináctého místa se nakonec nemohl radovat, když v závodě podruhé havaroval. Tato druhá havárie znamenala definitivně stop a Patrik Vostárek tak cíl v Německu neviděl.
 
Patrik Vostárek: "Když na výjezdu na trať svítila červená a komisař řekl, že budu čekat až do zahřívacího kola a startovat z poledního místa, přiběhl Ondra s deštníkem a snažil se mě psychicky podpořit. Řekl jsem mu, že budeme raději ticho. Snažil jsem se na to zapomenout a koncentrovat se na závod. Vypálil jsem perfektně a prvním kolem jsem již projel na osmém místě! Byl to boj v chumlu jezdců. Byla mlha, že nebylo vidět na zem!
 
Ve čtvrtém kole třetí místo, v šestém kole však přišel pád. Asi jsem moc chtěl. Doběhl jsem motorku, která se točila po zemi a nechtěla na mě počkat. Horší ovšem bylo, že upadla přední brzdová páčka a zbyl mi jen „špaček“ sotva na jeden prst. To asi také zavinilo další pád v osmém kole. I tentokrát se mi podařilo motorku znovu rozjet a pokračovat, ale při pádu se ulomila stupačka a zadní brzda a to už byl definitivní konec."
 
Petr Štola
Media servis

 
 
Fotogalerie:   Tým MS Racing na Lausitzringu 2007, foto týmu - MaPa

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose