www.car.cz
 

FIA GT: Biagi z Adrie bez bodů
     12.9.2007 19:02 - Vladimír Rožánek


Sedmý závod seriálu FIA GT, který patří vozům GT1 a GT2, se odjel v Itálii, na okruhu Adria Raceway.

Podruhé se letos na stupních vítězů smála stáj Jet Alliance z Rakouska s vozem Aston Martin DBR9. Dvojice Wendlinger-Sharp si při tomto závodě zopakovala krásný úspěch z Monzy. V cíli je od druhé posádky dělilo jen 3,5 sekundy. V konkurenci 25 vozů se rakouský tým dobře zapsal. Druhé místo obsadil tým Scuderia Sarafree a body tentokráte zůstaly v domácím prostředí italských pilotů Bertoliniho s Piccinim na voze Maserati MC12.

Bronzový stupínek vybojovala posádka Babini-Davies s dalším Aston Martinem. Až pátý skončil první z vozů Corvette C6-R s posádkou Hezemans-Deletraz, které tak zajelo lépe, než jejich starší kolegyně Corvette C5-R v rukou Kumpena s Longinem. Pro ně je desáté místo zklamáním a do Brna si určitě brousí zuby na lepší umístění.

 

Vozy Lamborghini Murcielago, se kterými se letos musí počítat, dojely oba do cíle a posádka Kox-Menten dokonce na šestém místě v GT1. Druhý vůz Aston Martin z vítězné stáje Jet Alliance dojel na osmém místě a oba piloti získali po bodu do klasifikace FIA GT. Jediné Ferrari 575 ve startovním poli s posádkou Palma-Loris Kessell závod nedokončilo.

 

V kategorii GT2 zajeli nejlépe opět Dirk Müller s Finem Vilanderem a vrátili se tak po třech závodech znovu na nejvyšší stupínek. Druhé místo patřilo Brunimu s Ortellim na dalším Ferrari F430 GT2 a sezóna se tak pro posádku rýsuje na výbornou. Bronz odvezli z Itálie Collard s Malucellim na Porsche 997 GT3 RSR. I tak se jim podařilo uhájit malý náskok před Ortellim a Brunim. Vůz číslo 62 - Ferrari 430 GT2 byl po závodě diskvalifikován.

 

Celkově patří prvenství v kategorii GT1 Thomasi Biagimu, který měl v Adrii bohužel smůlu a pro body nedojel.

Na druhém místě se drží dvojice Bertolini-Piccini, ale s malým odstupem jim dýchá na záda Hezemans a Deletraz.

V GT2 dominují letos Dirk Müller a Vilander s Ferrari F430, nasbírali zatím 53 bodů, ale jen o 6 bodů méně získali Collard s Malucellim. Závody v Brně pak budou velmi zajímavé. FIA GT se totiž blíží do finiše a po Brně zbude v kalendáři již jen Nogaro a Zolder. Své další jízdy absolvují v Brně i účastníci FIA GT3, kde se objeví i naši MUDr. Jaromír Jiřík/Erik Janiš na Lamborghini Gallardo GT3 a dvojice mladíků Skula/Matzke s Chevoletem Z06R.

 

Výsledky FIA GT ADRIA RACEWAY:

 

Wendlinger/Sharp – Aston Martin DBR9 GT1

Bertolini/Piccini – Maserati MC 12 GT1

Babini/Davies – Aston Martin DBR9 GT1

Montanari/Ramos - Maserati MC 12 GT1

Hezemans/Deletraz – Corvette C6-R GT1

Kox/Menten – Lamborghini Murcielago GT1

Monfardini/Toccacelo - Aston Martin DBR9 GT1

Lichtner-Hoyer/Lechner - Aston Martin DBR9 GT1

 

Pořadí FIA GT1:

T.Biagi (I) 45

Bertolini (I) 42

Piccini (I) 42

Hezemans (NED) 40

Deletraz (CH) 40

Sharp (GB) 35

Wendlinger (A) 35

 

Pořadí FIA GT2:

Vilander (SF) 53

Dirk Müller (D) 53

Malucelli (I) 47

Collard (F) 47

Ortelli (MON) 44

Bruni (I) 44

 

Závod v Brně se jede v rámci Podzimní ceny Brna, kde mimo jiné uvidíte i pohárové Octávie a domácí okruhové mistrovství, které s vozy DTM a GT příjemně doplní zajímavé představení FIA GT.

 

Text: Vláďa Rožánek

Foto: FIA GT © DDPI

 


 
 
Fotogalerie:   FIA GT Adria Raceway © FIA GT

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose