www.car.cz
 

Vyškov 2007 : „Kukuřičný muž“ Eddy Schlager
     14.9.2007 17:39 - tisková zpráva


Smolný víkend zažil na své domácí Böttcher rally vilémovický tým Eurostroj Schlager. Ze dvou vozů na startu nedojel na cílovou rampu ani jediný a slabou útěchou mohly být oběma zklamaným jezdcům pouze kvalitní časy z úvodní etapy.

 

Vyškovská Böttcher rally je pro Eurostroj Schlager Rallye Team jedním z vrcholů sezóny, ale týmovým zástupcům se ve Vyškově tradičně příliš nedaří. Ani v letošním roce nezačaly přípravy na Vyškov pro tým zrovna šťastně – Eddy musel na poslední chvíli hledat náhradního spolujezdce za zaneprázdněného Petra Koláře. Zaskakující Pavel Švajda se na pravé sedačce Lanceru naštěstí ihned dobře zabydlel, podával bezchybný výkon a v průběhu páteční etapy pomohl Eddymu k několika slušným časům.

best replica watches

 

Po čtyřech testech patřila sympatické dvojici jedenáctá pozice absolutně, vyšperkovaná o solidní třetí místo v hodnocení skupiny S. „Jsem spokojený. Trať byla hodně kluzká, bylo na ní hodně nečistot, ale líbilo se mi to. Ztráta na špičku je minimální a na zítra máme dobrou výchozí pozici, netajil se optimismem soutěžák z Blanenska. Bohužel, už na třetí sobotní zkoušce bylo vše jinak…

 

Legendární skok na Vážanské RZ, letos lemovaný lánem vzrostlé kukuřice, je již léta většině jezdců známý. Předloni zde skončil v kotrmelcích Zbyněk Novotný s Renaultem Clio a od té doby jej podstatná část startovního pole spíše vypouští. Eddy však byl jedním z těch, kteří si záludný horizont chtěli náležitě vychutnat. Přijel na „vytočenou pětku“ a předvedl divákům dlouhý skok, jenž na dopadu optimálně neustál.

 

Vůz sjel mimo vozovku a sto metrů se klouzal dva metry vysokou kukuřicí. Naštěstí se nepřevrátil a oba účastníci kukuřičných žní tak vyvázli z nehody bez zranění, v soutěží už však dále nepokračovali. „Je mi to moc líto. S Pavlem Švajdou se mi jelo velmi dobře a mrzí mě, že jsem zahodil náš případný společný úspěch,“ sypal si popel na hlavu vilémovický jezdec.

 

„Omluvu si zaslouží i moji skvělí mechanici, kteří v průběhu závodu pracovali bezchybně, a nemůžu zapomenout ani na členy Hanáckého rally klubu – skvělou skupinu lidí z Vyškova, která stála za organizací tohoto závodu. I oni by si umístění v první desítce určitě zasloužili,“ řekl Eddy. Ještě zbývá dodat, že z důvodu technické závady cíl vyškovské soutěže neviděl ani druhý týmový vůz, řízený Rakušanem Alexanderem Tazreiterem.

 

Posledním letošním startem Eurostroj Schlager Rallye Teamu na českých tratích bude v termínu 19. Richard Mille Replica – 20. října vsetínská Würth – Partr rally, kde by se měl Eddy znovu objevit s Pavlem Švajdou na místě spolujezdce. Eurostroj Team však bude mít své reprezentanty i v Rakousku. Na startu poslední soutěže seriálu ARC - Herbst Rallye Leiben - se objeví Alexander Tazreiter s Friedrichem Oismüllerem, startující opět pod hlavičkou Hanáckého rally klubu Vyškov.

 

Ještě dodejme, že havárii posádky Schlager – Švajda zachytil svou kamerou Luboš Lahola, který tento záběr umístil zde. Eddyho skok, včetně pohledu z onboard kamery, bude odvysílán i v aktuálním dílu TV magazínu MotorTiP, který je k vidění také na internetu (www.e-auto.cz/tv-motortip) a který byl hlavním mediálním partnerem vyškovské  soutěže.

 

 

Jiří Dokulil, ftr-media

           

PR

Eurostroj Schlager Rallye Team  – tisková informace


 
 
Fotogalerie:   Vyškov 2007 a havárie Eddyho Schlagera v poli, foto Milan Kovařík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose