www.car.cz
 

Grand-Am: Tomáš Enge STŘÍBRNÝ v Salt Lake City !!!
     16.9.2007 07:59 - tisková zpráva


Parádního úspěchu dosáhl Tomáš Enge v posledním závodě zámořského šampionátu sportovních prototypů Grand-Am. V Salt Lake City skončil absolutně druhý, s kolegy Krisem Szekeresem z USA a Britem Ryanem Dalzielem.

Stejně jako v předchozích vybraných podnicích mistrovství řídil speciál Pontiac Riley týmu Samax Motorsport. Dosud bylo Engeho nejlepším umístěním šesté místo z 24 hodin Daytony v samém úvodu sezony.

Trať Miller Motorsport Park se pro Tomáše Engeho stala oblíbeným místem. Před úspěchem v Grand-Am v noci na dnešek našeho času totiž v Utahu slavil dříve už dvě vítězství. V květnu tam vyhrál tam závod American Le Mans Series ve třídě GT2, když se ve Ferrari 430 GT střídal s Britem Darrenem Turnerem. Se stejným pilotem a na stejném místě ovládl loni v ALMS kategorii GT1. To řídil vůz Aston Martin DBR9.

Nyní čeká Tomáše Engeho rychlý přesun do České republiky. O víkendu totiž nastoupí v závodě mistrovství FIA Grand Turismo v Brně. Bude řídit silný americký speciál Saleen S7R tým RBImmo Racing, za kolegu bude mít Rakušana Reinharda Koflera. Před zahájením víkendového programu jej čeká několik akcí, nejdříve úterní tisková konference přímo na Masarykově okruhu.

Vyjádření Tomáše Engeho k závodu k Salt Lake City doplníme později.

Výsledky, Grand-Am, Salt Lake City, poslední z 15 závodů

1. Matthews, Goosens, Hunter-Reay (Pontiac Riley) 139 kol
2. Enge, Szekeres, R. Dalziel (Pontiac Riley) 139 kol
3. Braun, Jonsson (Pontiac Riley) 139 kol
4. Lewis, Lux (Lexus Riley) 139 kol
5. Long, J. Bergmeister, Rockenfeller (Porsche Crawford)
6. Haywood, France, Borcheller (Porsche Riley) 139 kol
Startovalo 45 vozů
Internet:
www.grand-am.com

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Grand-Am: Tomáš Enge stříbrný v Salt Lake City, foto BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose