www.car.cz
 

Zlato a stříbro z pátečních kvalifikací pro AUDI týmu BRT
     22.9.2007 23:56 - tisková zpráva


Zlato a stříbro z pátečních kvalifikací

 

Pátek, vyhrazený měřeným jízdám před velkým závodním víkendem v Brně, dopadl pro Bohemia Racing Team velice úspěšně. V kvalifikaci pro nedělní sprint vyjel Thed Björk se speciálem z DTM Pole Position. Posádka pro sobotní vytrvalostní závod na tři hodiny ve složení Maděryč, Björk a Kostka pak získala druhé místo na startovním roštu.

 

Švédský pilot byl po vyhrané kvalifikaci spokojen, ale prozradil, že dosažený čas mohl být ještě lepší. „Ve včerejším volném testování jsem byl ještě o dvě sekundy lepší. Bohužel počítá se dnešní čas. Ale na roštu stojím jako první a to je hlavní,“ řekl jezdec, který opět přiletěl z vlasti, aby s českým týmem sbíral body.

 

V dalším tréninku se rozhodovalo o postavení na roštu do tříhodinovky a posádka BRT zajela čas jen o pouhých 450 tisícin sekundy za časem konkurenčního mercedesu. „Bude to opět hodně vyrovnané a budou rozhodovat detaily, taktika, ale samozřejmě i náhody a štěstí,“ nechal se slyšet manažer Petr Najman. „Auto je ale připraveno perfektně a nemělo by nás nic překvapit. Do sprintu jsme nasadili Theda, protože jde o nejrychlejšího týmového jezdce a v neděli před početným mezinárodním publikem chceme dosáhnout co nejlepšího umístění,“ dodal.

 

U týmu je opět v plném nasazení zástupce AUDI Sport Thomas Kuster jako týmový inženýr a podrobně probíral se členy BRT data z telemetrie a údaje o naladění vozu. To je na technicky náročné trati Masarykova okruhu diametrálně odlišné od nastavení pro Autodrom Most, kde se jely předchozí podniky.

 

Ve sprintu dvoulitrových vozů bude na starším modelu AUDI A4 ST startovat Miroslav Forman a ten si v kvalifikaci vybojoval čtvrté místo na roštu. Naopak příliš se nedařilo Jiřímu Gottwaldovi a Michaele Peškové, kteří hájí týmové barvy  ve finálovém podniku Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu. Jiří zajel třináctý a Michaela osmnáctý čas. Oba shodně přiznávají, že brněnskou trať nemají v takové oblibě jako mosteckou, kde jsou mnohem rychlejší. Platí ovšem, že ve vyrovnaném poháru může být v závodech všechno zcela jinak, než v kvalifikaci.

 

Nadcházející sobota a neděle tedy  proběhnou ve znamení boje o co nejlepší umístění  ve všech závodech. Diváci se v Brně mají rozhodně na co těšit.

 

(21.9. 2007)   

 

PR


 
 
Fotogalerie:   PC Brna 2007 - tříhodinovka pro MB DTM, foto BPA Martin Straka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose