www.car.cz
 

Pohár octavií v Brně završen závěrečnými úspěchy týmu BRT.
     24.9.2007 11:14 - tisková zpráva


Součástí prezentace Bohemia Racing Teamu při Podzimní Ceně Brna a FIA GT Championship byla i účast Jiřího Gottwalda a Michaely Peškové v závěrečných dvou závodech Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu. Jezdci tentokrát dokončili sobotní i nedělní závod a obohatili si bodové konto v závěrečném pohárovém hodnocení. Gottwald v neděli skončil čtvrtý, Pešková sedmá.
 
Sobotní první závod byl poznamenán nepříjemnou náhodou před nájezdem na start. Ta měla za následek, že oba jezdci navzdory vyjetým pozicím na roštu z kvalifikací, museli startovat do závodu z boxů. Vyhnuli se velké postartovní kolizi, po níž zůstaly tři zničené vozy mimo trať, a postupně se drali vpřed. Gottwald byl po třinácti kolech klasifikován jako desátý a Michaela třináctá. Závod pro ni přesto měl příchuť triumfu, protože v závěrečném kole se jí podařilo předjet svou věčnou rivalku, Lauru Hájkovou.
 
Z vyjetých pozic potom v neděli odstartovali do druhého závodu, který se vyvíjel velice příznivě. Je pravdou, že několik favoritů ze závodu vypadlo, jiní jezdci dělali chyby, ale opět zde bylo prodírání na vyšší a vyšší příčky. Gottwald navíc udělal v první půlce závodu hodiny a trochu ztratil, jenže rychle ztrátu srovnával, brzy jezdil sedmý a pak už čtvrtý. Snažil se překonat i Františka Doška, který jel třetí, jenže zkušený pohárový nestor svou pozici nehodlal vzdát. Gottwald tedy dokončil závod těsně pod stupni vítězů jako čtvrtý a Michaela Pešková vybojovala v cíli sedmou pozici. Bodovým přídělem si oba pomohli v tabulce průběžného hodnocení poháru a také upevnili čtvrté místo BRT v Poháru soutěžících. Jiří Gottwald tak zakončil sezónu na celkovém sedmém místě a Michaela Pešková na patnáctém.
 
Rozhodně to nebylo špatné, i když vím co zlepšovat. Nasbírala jsem za sezónu hodně zkušeností, které se určitě budou hodit,“ řekla Michaela po závodě. Dívka mimochodem v sobotním vytrvalostním závodě na tři hodiny startovala s Renaultem Clio RS a střídala se s mladým Konopkou. Závod dokončili na třetím místě mezi dvoulitry!    
 
„Samozřejmě jsme rádi, že mezi pohárovými octaviemi se naše barvy neztratily. Sezóna celkově nebyla úplně podle představ, pronásledovala nás smůla, ale závěr se vyvedl, takže máme další důvod ke spokojenosti,“ uzavřel brněnský víkend manažer BRT Petr Najman.
 
(23.9. 2007)
 
BRT

 
 
Fotogalerie:   FIA GT, PC Brna 2007- neděle, foto Pavel Procházka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose