www.car.cz
 

FIA GT: Do Brna si zajelo pro vítězství Maserati MC12
     24.9.2007 17:12 - Vladimír Rožánek


Velmi pěkné počasí, které se o víkendu ukázalo nad Brnem, přispívalo ke kvalitní podívané.

 

Zlato si z Brna odváží Maserati MC 12 s posádkou Montanari-Ramos, která zvítězila s poměrně slušným náskokem 33 sekund, před vítězi z Adrie – Wendlingerem a Sharpem na voze Aston Martin DBR9. Rakouská stáj Jet Alliance se tak na stupních vítězů ve FIA GT doslova zabydlela. Pro bronz si dojela posádka Kumpen-Longin s Corvette C5-R a podle očekávání vylepšila výsledek z Adrie. Za nimi přijela do cíle celkem vyrovnaná skupinka vozů Maserati a Mücke-Bouchut s Lamborghini Murcielago.

 

Engemu s Kofflerem se nedařilo. Vůz starší specifikace i se závažím od FIA bojoval na konci pole mezi slabšími vozy GT2 a klasifikován byl až na 26. místě. Slováci Horňák a Konopka sice zvítězili se Sallenem S7-R ve třídě G2, ve které však zdolali jen Kuppense s Leindersem a jejich nezvyklý vůz Gillet Vertigo G2. Celkově jim pak patřilo 20. místo, což vzhledem ke stáří vozu není špatný výsledek. Vonka se nakonec se svým Porsche 996 závodu vůbec nezúčastil.

 

V kategorii GT2 vládla posádka Müller-Vilander s Ferrari F430 a letošní sezóna jim plně patří, přesvědčit se o tom mohli i Brňané. S větším odstupem za nimi dojeli Bruni s Ortellim a bronzová příčka patřila Mullenovi s Turnerem, kteří byli na Adrii diskvalifikováni.

 

Diskvalifikace potkala v Brně dvojici Ruberti-Mediani a vůz Ferrari F430 a penalizace 12 sekund pro změnu Toccacela a Monfardiniho.

 

Na čele klasifikace FIA GT1 je zatím hodně dusno a po Brně se hned tři piloti perou o první místo. Pro trojici Biagi-Bertolini-Piccini bude ještě zbytek sezóny na okruzích v Nogaru a Zolderu velmi zajímavý. V GT2 dominují Müller a Vilander s prozatím dostatečným náskokem na Bruniho a Ortelliho.

 

 

Výsledky FIA GT Brno:

 

Montanari/Ramos – Maserati MC12 GT1

Wendlinger/Sharp – Aston Martin DBR9 GT1

Kumpen-Longin – Corvette C5-R GT1

Bertolini/Piccini – Maserati MC12 GT1

Pier Guidi/Giannoccaro – Maserati MC12 GT1

Mücke/Bouchut – Lamborghini Murcielago GT1

Bartels/Biagi – Maserati MC12 GT1

Kox/Menten – Lamborghini Murcielago GT1

Hezemans/Deletraz – Corvette C6-R GT1

Lichtner-Hoyer/Lechner – Aston Martin DBR9 GT1

 

Text a foto: Vláďa Rožánek 


 
 
Fotogalerie:   GT a Divize4 na PC v Brně od Vládi Rožánka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose