www.car.cz
 

Vykydalové (Clio Sport) se v Příbrami zadařilo v Dámském poháru
     25.9.2007 22:22 - tisková zpráva


Eva Vykydalová potvrdila prvenství v Dámském poháru
 
Letošního ročníku Fuchs Oil Rally Příbram se zúčastnila rovněž dámská dvojice ve složení Eva Vykydalová a Ivona Vyštejnová na voze Renault Clio Sport. Sympatická posádka startující za DPD Czech Rally Team vzpomíná na Příbramskou rallye pouze v dobrém. Při loňském startu zde vybojovala druhé místo ve třídě N3, čtvrté mezi vozy skupiny N a vítězství v Dámském poháru.
 
Do devětadvacátého ročníku Fuchs Oil Rally Příbram vstupovala Eva Vykydalová s Ivonou Vyštejnovou skromně. Děvčata chtěla soutěž především dokončit, což neznamená, že nechtěly závodit. "Příbram je prakticky domácí soutěž. Po loňsku jsme se na Příbramskou rallye moc těšily. V letošní sezóně bojujeme o titul mezi dámskými posádkami, a tak jsme se chtěly pokusit na závěrečné soutěži MMČR zvýšit náskok. Tréninkové jízdy proběhly v pohodě a již jsme se nemohly dočkat samotného startu," řekla před startem soutěže Eva Vykydalová.
 
Posádka modrého Renaultu Clio Sport vstoupila do páteční etapy výborně. Od druhé rychlostní zkoušky zaujala třetí místo ve třídě N3 a první v Dámském poháru. Na pořadí nic nezměnila ani večerní rychlostní zkouška. "Úvod soutěže nám vyšel výborně, Nerozházela nás ani skutečnost, že na Sádecké rychlostní zkoušce jsme dojely Onřeje Boroše, který startoval před námi. Trošku jsme za ním ztratily, ale jinak to bylo super," hodnotila dvojice první etapu.
 
Suverenitu v Dámském poháru potvrzovala Eva Vykydalová s Ivonou Vyštejnovou i během druhé etapy. Sice se děvčata nevyvarovala několika chyb, ale to nemohlo jejich postavení ohrozit. Zároveň je těšila skutečnost, že až za nimi v průběžném pořadí figuruje domácí Radek Pinkas, startující rovněž s Renaultem Clio Sport. "Během druhé etapy jsme byly dvakrát v hodinách a jednou dokonce jezdily po poli. Vše se naštěstí obešlo bez větších následků. Rychlostní zkoušky druhé etapy se nám hrozně líbily. Měly jsme pouze veliký respekt z Vystrkovské vložky, ale i její nástrahy jsme přežily. Určitě jsme mohly jet rychleji, přesto mám z některých pasáží radost," dodává s úsměvem Eva Vykydalová, vítězka Dámského poháru v rámci Fuchs Oil Rally Příbram.
 
Závěrem dodejme, že posádka Eva Vykydalová a Ivona Vyštejnová s vozem Renault Clio Sport obsadila třetí místo ve třídě N3, především však potvrdila prvenství v Dámském poháru pro rok 2007.
 
Marek Felt

 
 
Fotogalerie:   ME Sosnová 2007, havárie Padgurskis, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose