www.car.cz
 

V pátek u týmu Buggyra nebude svátek
     26.9.2007 19:23 - tisková zpráva


V pátek nebude svátek

Přestože mechanici týmu Buggyra International Racing System ještě nedorazili z vítězného italského tažení, které proběhlo uplynulý víkend v Misanu, šéf logistiky Petr Marek má jasno. „Hned v neděli po závodě jsme vyhodnotili škody na voze Markuse Bösigera a je jisté, že páteční státní svátek se pro nás nekoná. Celý včerejšek se dělalo na plastech, které jsou kompletně připraveny. Jako podstatně větší problém se jeví nápravy. A to ještě nevíme, co objevíme po důkladných prohlídkách.“

Vzápětí po příjezdu do roudnického Buggyra Technology Centra nastoupí záložní tým a začne se usilovně pracovat na přípravě obou závodních speciálů pro Jaramu. Podle současných předpokladů by měly práce na Buggyrách skončit v pondělí. „Je to ale krajní termín. Vzhledem k tomu, že do Madridu je to 2 600 kilometrů, musíme nejpozději v úterý ráno vyrazit.“
 

Všechno nejlepší Mario!

Poněkud rozporuplné narozeniny prožil v neděli jeden z hlavních strůjců úspěchů týmu Buggyra International Racing System Mario Kress. Zatímco oba jezdci týmu Markus Bösiger a David Vršecký obdarovali svého technického ředitele pohárovými vítězstvími, dlouholetý souputník Gerd Körber připravil svým nesmyslným útokem na Markuse Bösigera Maria o neobyčejný zážitek.
 
„Dvě kola před koncem to vypadalo na to, že v den mých narozenin budou na stupních vítězů jezdci na Buggyrách plus Gerd, kterého jsem stále považoval za člena truckové rodiny a nikdy jsem ani na okamžik nezpochybňoval to, co pro Buggyru udělal.
 
Ještě půlhodinu před startem závodu seděl u nás v depu a bral si náš energetický nápoj Buggyra. Po závodě jsem byl plný emocí. Teď ale nevím, jestli se mám na Gerda zlobit, nebo ho spíše litovat. Uvidíme po Jaramě,“ komentoval dnes ráno nedělní misanské dění Mario Kress.
 

Laik se diví, odborník žasne!

Včera před půlnoci dorazili z Misana do roudnického Buggyra Technology Centra mechanici týmu s oběma závodními speciály. Podle manažera Stanislava Dvořáka proběhla cesta na trase Misano – Roudnice nad Labem bez problémů. Ty však nastaly předtím v rámci nakládání. „Museli jsme zapracovat na autě Markuse Bosigera. Jeho Buggyra měla v důsledku několika utržených ran prakticky zničenou zadní nápravu.
 
Zpočátku nešlo auto naložit,“ potvrdil Standa s tím, že pečlivá prohlídla prokázala, že naopak přední náprava Bosigerova vozu zůstala prakticky nedotčená.
 
Poněkud podivné, vezmeme-li v potaz, že Bosiger, který byl jako jediný jezdec nedělního závodu penalizován za nebezpečnou jízdu, měl podle verdiktu odborné jury trefit speciál Francouze Belloca zezadu! Tedy přední částí svého vozu. Pochopitelně, pokud při zmiňovaném zákroku necouval. Odborník se diví, laik žasne.
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   FIA Grand Tourismo a Podzimní cena Brna, GT1 a GT2, foto R. Holub

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose