www.car.cz
 

BMW 1 Challenge zavítala na rychlý okruh Salzburgring
     4.10.2007 13:52 - tisková zpráva


Mozartovské „ plné koule“ .
 
Rakouský Salzburg slavný rodákem Wolfgangem Amadeusem Mozartem a známý cukrovinkami „mozartovy koule“ přivítal účastníky BMW 1 Challenge . A na „plný koule“ se také jelo na zdejším horském okruhu Salzburgring , ležícím v průsmyku mezi strmými stráněmi zdejší krajiny. 4 255 metrů dlouhý okruh  se svým charakterem stal nejrychlejší tratí kam BMW 1 Challenge zavítal a tak si jezdci mohli vychutnat tempo 240 km/h a průměrnou rychlost až 158.5 km/h na jedno kolo.
 
Páteční volné jízdy , které se jely ještě na mokré trati s postupným osycháním naznačily že nároky okruhu budou kladeny nejen ne jezdce ale zejména na pneumatiky. Několik boulí na bocích pneumatiky a rozbalený běhoun pláště nevěstily nic dobrého.
 
První měřený trénink opět potvrdil vyrovnanost vozů a jezdců BMW 1 Challenge , když mezi  nejrychlejším Patrikem Němcem  (1:43,595) a sedmým Danielem Milde byl rozdíl 1.2 vteřiny. Překvapením tréninku byl druhý čas Dana Skalického který předvedl jízdu hodnou svého teamoveho kolegy Petra Fulína, kterému to v Salzburku prostě nesedlo a v 1. měřáku dojel pátý.
 
Sobotní ráno přivítalo účastníky a velký počet diváků slunečným počasím ,které zlepšovalo náladu i těm kterým se v tréninku nepovedlo co chtěli. První závod se vydařil nejlépe Lumírovi Frirlovi jun.a dánovi Michaelu Holdenovi kteří se probojovali ze zadních pozic na startu až na stupně vítězů. Lumír si dojel ze šestého místa pro vítězství a Michael ze čtvrtého na druhé . Nejrychlejší muž kvalifikace Patrik Němec se po chybách musel spokojit s místem třetím.
 
Snad největší smůlu ale i  notnou dávku štěstí si vybrali Petr Fulín a Michael John kteří z pěkně rozjetého závodu museli odstoupit pro poruchu pneumatik které po rychlém klesání (240km/h) a nájezdu do táhlé pravotočivé vracečky praskly a tak ve vší smůle mohli být rádi že vyvázli i s vozem bez ,,poruchy karoserie a zdraví“. Svou dávku smůly si vybral i Miroslav Forman který při snaze o útok na Dana Skalického v serii zatáček před cílem pozapomněl že nejede s „předohrabem“ ale s BMW a více plynu než snesla zatáčka ho posílá do svodidel.
 
Nedělní ráno ukázalo opět svou slunnou tvář a i kvalifikace pro druhý závod  byla příslibem pro napínavé závody. Šest jezdců v jedné vteřině a zrychlení celého pole jezdců proti prvnímu tréninku o 7 !!!!!!! vteřin upoutalo pozornost nejen diváků, kterých přišlo opět mnoho ale i jezdců a promoterů jiných serií které zde jely své závody. Do BMW 1 Challenge se na zkušenou přihlásili dva němečtí jezdci z F3 (Dirk Hochhold a Thomas Grassinger).
 
Start druhého závodu obešel bez kolizí ale i tak se bylo na co dívat . Změny v pořadí na prvním místě proložené změnami v poli jezdců které se měnilo v každém kole , lehká havárie Mirka Černého, nenechal nikoho na pochybách že BMW 1 Challenge patřila k tomu nejlepšímu co bylo možné na Salzburgringu vidět. Pro premiérové vítězství s v BMW 1 Challenge dojel sympatický němec Daniel Milde ,následován Lumírem Firlou a Petrem Fulínem který to na bednu měl až ze šestého místa v kvalifikaci sakra daleko.
 
Vlastimil Furmánek
 
 
Celkové pořadí po 16 ti odjetých závodech.
Poř
Jmeno
Body
1.
Lumír Firla                   CZ
1300
2.
Petr Fulín                     CZ
1095
3.
Patrik Němec                SK
900
4.
Daniel Skalický             CZ
680
5.
Daniel Milde                  D
550
6.
Lumír Firla sen.            CZ
475
7.
Jan Daniš                      SK
430
8.
Michael John                CZ
365
9.
Michal Matějovský       CZ
335
10.
Michael Holden            DK
295
 
                                                                                     Vlastimil Furmánek
                                                                                     .
  

 
 
Fotogalerie:   FIA GT 2007 - Podzimní cena Brna, foto František Kocman

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose