www.car.cz
 

Dvaadvacet národních týmů bude v Brně za dva týdny bojovat o body do světového poháru
     4.10.2007 14:01 - tisková zpráva


A1 Grand Prix
Světový pohár motorsportu
Automotodrom Brno 12.-14.října 2007
 
V rámci závodu Škoda Transportation A1GP Brno – Velká cena primátora statutárního města Brna zaburácí na Automotodromu Brno ve dnech 12. až 14. října 2007 již podruhé více než dvacetičlenné startovní pole pětisetkoňových monopostů A1 v národních barvách.
 
 
Nový systém bodování a nový formát kvalifikace

Před zahájením třetí sezóny A1GP došlo k několika změnám v pravidlech. V sezóně 2007/08 čeká účastníky seriálu pozměněné bodování závodů i nový formát kvalifikací.
Oproti předchozím sezónám budou výsledky obou závodů ohodnoceny stejným počtem bodů. Vítězný tým získá 15 bodů, jeden bod obdrží i jezdec, který dosáhne nejrychlejšího kola.
 
Bodování závodu (Sprint i Hlavní závod) v sezoně 2007/08
1. místo - 15 bodů
2. místo - 12 bodů
3. místo - 10 bodů
4. místo - 8 bodů
5. místo - 6 bodů
6. místo - 5 bodů
7. místo - 4 bodů
8. místo - 3 bodů
9. místo - 2 bodů
10. místo - 1 bod
Nejrychlejší kolo - 1 bod
 
Ke změnám došlo také v systému kvalifikačních tréninků. I letos absolvují závodníci čtyři patnáctiminutové sekce. V každé z nich mohou odjet jedno letmé, měřené kolo. Časy ze dvou prvních částí kvalifikace (časy se nesčítají, počítá se lepší z nich) určí postavení na startu Sprintu, časy ze třetí a čtvrté části, resp. lepší z nich, budou rozhodující pro uspořádání startovního roštu Hlavního závodu. Tím odpadá sčítání časů známé z předešlých sezón.
 

 
Startovní listina A1GP

 

A1Team Austrálie
A1Team Brazílie
A1Team Čína
A1Team Česká republika
A1Team Francie
A1Team Holandsko
A1Team Indie
A1Team Indonésie
A1Team Irsko
A1Team Itálie
A1Team Jihoafrická republika
A1Team Kanada
A1Team Libanon
A1Team Malajsie
A1Team Mexiko
A1Team Německo
A1Team Nový Zéland
A1Team Pákistán
A1Team Portugalsko
A1Team Spojené státy americké
A1Team Švýcarsko
A1Team Velká Británie

 
Český tým A1 GP
 
Hlavním jezdcem českého týmu A1GP, který uzavřel druhou sezónu seriálu na celkovém dvanáctém místě, byl jmenován devatenáctiletý Erik Janiš. Dalším členem stáje je Jan Charouz. Tomáš Enge, Jarek Janiš a Filip Salaquarda jsou náhradníky.
 
Český tým A1GP dokončil v úvodním podniku sezóny v Zandvoortu oba závody a Erik Janiš dokázal ozdobit svůj debut v A1GP prvním bodem v Hlavním závodě. Češi jsou tak před domácím závodem na desátém místě průběžného pořadí Poháru národů.
 
 
Vstupenky na A1GP v Brně
 
Kategorie
Cena
Neděle – přírodní tribuny C,D,G
250Kč
Víkend – přírodní tribuny C,D,G
300Kč
 
 
Neděle – sedadlové tribuny T2, T3
450Kč
Víkend – sedadlové tribuny T2, T3
550Kč
 
 
Neděle – Paddock
250Kč
Víkend  -  Paddock
300Kč
 
Děti do 12 let mají vstup na přírodní tribuny zdarma.
 
 
Velkoplošné obrazovky
 
budou umístěny naproti tribunám T3 a C.
 
Doprovodný program A1GP
 
A1GP Tyre Change Challenge
Soutěžní dvojice z řad diváků si mohou vyzkoušet práci mechaniků týmů A1GP. Úkolem bude co nejrychleji vyměnit kolo na voze A1GP.
 

Autogramiáda jezdců A1GP

Autogramiáda proběhne v sobotu 13. října 2007 od 12:50 do 13:50 hodin.
Účast všech jezdců na této autogramiádě je povinná, proto budou fanouškům k dispozici všechny hvězdy A1GP.
 

Festival area

„Festival area“ se bude v průběhu celého víkendu starat o zábavu pro celou rodinu. Moderátoři Rádia Krokodýl provedou fanoušky opravdu pestrým doprovodným programem.
 
Děti se mohou vydovádět ve skákacím hradu, nejmenší jistě potěší i vystoupení klaunů. Nejen děti si pak budou moci vyzkoušet svůj jezdecký talent na simulátoru závodního stroje. Pro vyznavače ženské krásy je připraveno vystoupení O2 cheerleaders, stejně jako představení kandidátek soutěže Miss A1GP. Chybět nebude ani vystoupení dětského pěveckého sboru.
 
I v zákulisí se rozezní motory závodních strojů, byť poněkud netradičních. Diváci budou moci sledovat a posléze si i vyzkoušet drift show s modely aut na dálkové ovládání. Napínavé souboje nabídne také Mountfield Cup, v jehož rámci se za volanty upravených zahradních traktorů utkají osobnosti motoristického sportu, V.I.P. hosté závodu, ale také zástupci z řad diváků.
 

Miss A1GP

V rámci závodního víkendu bude vyhlášena královna krásy A1GP. Všechny kandidátky se divákům představí již sobotu. V neděli pak doprovodí závodní jezdce na startovní rošt Hlavního závodu a přímo v rámci slavnostního zahajovacího ceremoniálu dojde k vyhlášení vítězky.
 
PR MO
více na : www.bpa.cz

 
 
Fotogalerie:   A1GP - premiéra Erika Janiše v Zandvortu 2007, foto týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose