www.car.cz
 

Poslední letošní závod MČR v kartingu se jel ve Vysokém Mýtě
     5.10.2007 18:07 - tisková zpráva


Poslední letošní závod Mistrovství České republiky v kartingu  

29.- 30. 9. 2007, Vysoké Mýto

Uplynulý víkend se ve Vysokém Mýtě uskutečnily poslední závody Mistrovství České republiky v kartingu, kterých se zúčastnili také Sébastien Kalvach, Radim Maxa a Jirka Forman.

První z jmenovaných, Sébastien Kalvach, který v letošním roce teprve získává zkušenosti, bojoval ve všech třech jízdách třídy Kadet v druhé polovině pole závodníků. Nakonec byl klasifikován jako desátý a v průběžném pořadí mu patří 11. příčka.

Nejlepší bilanci z vysokomýtských závodů měl Radim Maxa ve třídě ROK Junior. Maxa bojoval v první jízdě s Janem Midrlou o první příčku. V cíli nakonec skončil těsně za ním. V druhé jízdě byl čtvrtý, ale vše si vynahradil v jízdě poslední, kterou vyhrál. Ve Vysokém Mýtě tak skončil druhý se ziskem 58 bodů a v celkovém hodnocení letošního mistrovství obsadil se ziskem 248 bodů 3. místo za Vrečkou (255 bodů) a vítězem této třídy Janem Midrlou (309 bodů).

Do bojů v posledních závodech letošního ročníku Mistrovství České republiky zasáhl - vzhledem ke svému zahraničnímu angažmá - letos poprvé i Jiří Forman, který se tu jízdu od jízdy zlepšoval. Nejprve zajel devátý nejlepší čas z dvacítky jezdců třídy ROK Junior, pak sedmý a nakonec v poslední bodované jízdě to už bylo 6. místo. K doposud čistému bodovému kontu si tak připsal 26 bodů a celkově skončil - s jedním odjetým závodem - na 17. místě.

Pro mladé motokáristy ale sezóna rozhodně ještě nekončí. Formana již v závěru příštího týdne čeká závod na trati v Monacu, kde by se měl zúčastnit prestižního FIA Monaco Kart Cup for the Formula A and ICA-Junior. Radim Maxa zase pojede světové finále v Itálii, kde se očekává na sto "Rokkerů" z celého světa, mezi kterými se bude rozhodovat o mistru světa této kategorie.

ČSMS


 
 
Fotogalerie:   FIA GT 2007 - Podzimní cena Brna, foto Ladislav Kuruc

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose