www.car.cz
 

WTCC 2007: Dvě vítězství SEATu v Monze. Průběžný stav na čele je celkem vyrovnaný !
     8.10.2007 12:24 - tisková zpráva


WORLD TOURING CAR CHAMPIONSHIP 2007
  • Tři ze šesti míst na stupních vítězů obsadil v nedělních závodech SEAT
  • Muller sdílí před posledním víkendem první příčku v pořadí jezdců
  • SEAT je na druhém místě v průběžném pořadí poháru konstruktérů, na první místo ztrácí jen 10 bodů
SEAT León TDI dominoval závodům FIA World Touring Car Championship, které se uskutečnily o uplynulém víkendu v italské Monze, jako předposlední zastávka letošního seriálu WTCC. Yvan Muller se kvalifikoval v prvním závodě na první místo a také jej vyhrál, následován Jordim Geném, který vyhrál druhý nedělní závod.
 
52 tisíc diváků vidělo na slavném italském okruhu dramatické závody, v nichž jezdci s vozy SEAT se vznětovými a zážehovými motory maximalizovali bodové zisky do celkového pořadí v šampionátu.
 
První tři SEATy León TDI měly výborný letmý start v prvním závodě a brilantně zvládly náročnou první zatáčku v sestavě, v níž jezdci Yvan Muller , Jordi Gené a Gabriele Tarquini obsadili první tři místa. V osmém kole byl Tarquini odsunut Thompsonem (Alfa Romeo), Larinim (Chevrolet) a Menuem (Chevrolet) na šesté místo, na kterém také závod dokončil. Znamenalo to však současně druhé místo na startu závodu číslo 2. Yvan Muller závod vyhrál, následován Jordim Geném.
 
Ve druhém závodě vzrostla teplota tratě na 28 °C, což předznamenalo dramatický průběh. Augusto Farfus (BMW) vytlačil Tarquiniho v prvním kole na trávu, ti dva se střetli a narazili postupně do vnější i do vnitřní ochranné bariéry. To vše přímo před Yvanem Mullerem. Pro Tarquiniho dokončil druhý nedělní závod odstoupením ze třetí pozice kvůli problémům s přední nápravou po kolizi.
 
Jordi Gené zůstal v boji o přední místa v závodě sám proti Chevroletům Lariniho a Huffa a Alfě Thompsona. Jordi se na první místo dostal ve čtvrtém kole v zatáčce Parabolica a díky časům podobným jako v kvalifikaci první místo uhájil až do vítězného konce.
 
Po vítězství v prvním závodě následoval start Yvana Mullera z osmé pozice, jak předepisují pravidla. Díky horšímu postavení na startu se Muller vyhnut problémům, které potkaly čelo startovního pole a dokončil závod na dobrém pátém místě.
 
Tiago Monteiro, který po nedokončeném prvním závodě startoval z 24. místa, se rychle  probojovával startovním polem. Také díky tomu, že osm vozů nedokončilo, dojel na skvělém 8. místě a přinesl SEATu jeden neočekávaný bod do celkové klasifikace.
 
2007 FIA World Touring Car Championship – Pořadí po 20 závodech
 
Pořadí značek
1. BMW               237 bodů
2. SEAT                   227 bodů
3. Chevrolet              194 body
4. Alfa Romeo             111 bod
 
Pořadí jezdců
1. Andy Priaulx (BMW)          81 bod
2. Yvan Muller (SEAT)          81 bod
3. Augusto Farfus (BMW)   71 bod
4. James Thompson (Alfa)  69 bodů
5. Jorg Muller (BMW)      66 bodů
6. Nicola Larini (Chevrolet)   61 bod
8. Gabriele Tarquini (SEAT)    54 bodů
10. Jordi Gené (SEAT)          50 bodů
 
Příští závody
Poslední dva závody se uskuteční v Macau za šest týdnů (17.-18. listopadu 2007), na titul šampióna může v letošním poháru ještě dosáhnout šest jezdců.
 
Světový šampionát cestovních vozů WTCC je spolu se seriálem F1 a rallyovým mistrovstvím WRC nejdůležitější motoristickou sportovní disciplínou. V jeho letošním ročníku si tým SEAT Sport se speciálně upravenými vozy SEAT León vede velmi dobře a pravidelně obsazuje přední pozice.

 
 
Fotogalerie:   Jan Charouz s vozem Zytec v LMS 2007 na pódiu, foto týmu BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose