www.car.cz
 

A1GP v Brně : Emerson Fittipaldi a Alan Jones navštívili primátora Prahy
     12.10.2007 23:23 - tisková zpráva


Primátor Prahy Pavel Bém přivítal dnes ve své rezidenci dva vzácné hosty, legendy světového motorsportu Emersona Fittipaldiho a Alana Jonese. Bývalí šampioni formule 1 navštívili prvního muže Hlavního města přesto, že piloti jejich stájí měli dnes tréninky na víkendový závod A1GP – Světového poháru motorsportu v Brně. O setkání totiž velmi stáli.
 
Chtěli Pavlu Bémovi sdělit svůj obdiv k Praze i jeho osobnímu sportovnímu výkonu, zdolání Mount Everestu. Zároveň chtěli prodiskutovat kandidaturu Prahy na Olympiádu i stavbu městského závodního okruhu.
 
Brazilská legenda Fittipaldi i Jones, šampion F1 z roku 1980 z Austrálie, při setkání prohlásili, že si Prahu zamilovali jako málokteré místo na světě. „Rozhodli jsme se pořídit si zde apartmány a stát se tak rezidenty Prahy,“ shodli se bývalí slavní závodníci. Emerson Fittipaldi se velmi zajímal o olympijskou kandidaturu. „Slíbil jsem panu Bémovi, že ze své pozice budu této myšlence pomáhat, jak to jen půjde. Vím sice, že kandiduje také brazilské Rio de Janeiro, nicméně střet v tom nevidím. Rio by mohlo hry pořádat v roce 2016, Praha třeba o čtyři roky později,“ uvedl Fittipaldi.
 
Oba hosté pak s primátorem Bémem živě diskutovali o myšlence vzniku městské trati pro automobilové závody v Praze, kterou loni s prvním mužem Prahy oznámil Antonín Charouz. „Pan Bém se ptal na náš pohled a my mu společně odpověděli, že je to skvělý nápad, kterému podle nás nic nebrání cestě.
 
Jde o mnohem snažší a levnější cestu k atraktivnímu podniku, než by se stavěl autodrom,“ prohlásil Alan Jones. Oba dodali, že vznik pražského okruhu budou podporovat.
 
BPA

 
 
Fotogalerie:   A1GP - Fittipadli a další přijeli do Brna Pendolínem, foto BPA M. Straka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose