www.car.cz
 

Milan Maděryč s DTM bude v Brně do sprintu Divize 4 startovat ze třetí pozice
     13.10.2007 17:13 - tisková zpráva


Součástí brněnského víkendu Poháru národů A1 GP je také závod cestovních vozů domácí mistrovské Divize 4. V kubatuře nad dva litry nasadil Bohemia Racing Team speciál AUDI A4 DTM s Milanem Maděryčem. Ten v sobotní kvalifikaci vybojoval třetí místo na startovním roštu pro nedělní desetikolový sprint.
 
Na stejné pozici jezdil i v pátečním volném tréninku a v sobotu se mu dařilo dosahovat ještě rychlejších časů, než den předtím. Jezdci Mücke a Daniš na konkurenčních mercedesech však také zrychlili. Tým tedy vsadil ještě na jedno přezutí a Milan Maděryč vyrazil na trať k dalšímu pokusu  o posun na roštu vpřed. „Sešlo se to ale dost nešťastně a právě v tom rychlém kole po prvním zahřívacím jsem se potkal hned se třemi pomalejšími vozy, takže jsem hodně ztratil. V dalších okruzích už gumy fungovat bohužel nemohly,“ sdělil jezdec.
 
Stroj je jinak naladěn skvěle a všechno funguje. Samozřejmě bych raději startoval druhý, ale je známo, že v závodě může být všechno jinak,“ dodal Milan Maděryč.
 
„Je to určitě škoda,“ doplnil ho týmový inženýr Josef Křenek. „Potenciál minimálně půldruhé sekundy tam jistě byl, ale možná bude lepší start ze třetí pozice a vyrovnaný klidný výkon. Mladý Daniš s vozem z DTM rozhodně nemá tolik zkušeností a může chybovat. Bylo to vidět hned po začátku kvalifikační jízdy, kdy skončil v kačírku. Závod rozhodne,“ řekl inženýr.
 
Rozhodující bitva se tedy v Brně odehraje v neděli hned po ránu. Start závodu je v harmonogramu víkendu naplánován pět minut před devátou hodinou.
 
(13.10. 2007)

 
 
Fotogalerie:   Brno uvidí také formuli 1 týmu Ferrari a MISS, foto BPA M. Straka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose