www.car.cz
 

Jan Kopecký Na Korsice devátý i po druhé etapě
     13.10.2007 19:35 - tisková zpráva


FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP
 
Rallye Korzika, Ajaccio
Sobota 13.října 2007, Francie
 
Rallye Korzika pokračovala v sobotu druhou etapou a na programu bylo šest rychlostních zkoušek. Posádka Czech Rally Teamu Kopecký v tradičním složení Jan Kopecký-Filip Schovánek vstupovala do sobotní etapy jako devátá nejrychlejší a pozici těsně za bodovanou osmičkou si udržela i po dvanácté rychlostní zkoušce, která uzavřela úvodní dvě etapy asfaltové soutěže na ostrově Korzika.
 
Charakter rychlostních testů není optimální pro vůz Škoda Fabia WRC, přesto má Jan stále reálnou šanci na zisk bodovaného umístění. I závěrečná etapa bude sestavena z rychlostních testů plných ostrých zatáček a výrazných stoupání. Tím je Rallye Korsika výrazně odlišná od ostatních asfaltových soutěží.
 
Jan Kopecký odstartuje do závěrečných čtyřech rychlostních testů nedělní etapy z devátého místa s jasnou taktikou dovézt vůz Škoda Fabia WRC v náročné soutěži až na cílovou rampu.
 
„Deváté místo patří naší posádce i po sobotní etapě a s průběžným pořadím vzhledem k charakteru rychlostních zkoušek jsme spokojeni. Před soutěží jsem neočekával, že Jan dokáže se stávajícím vozem reálně v Rallye Korsika bojovat o bodované umístění.
Během páteční i sobotní etapy soutěži nadmíru přálo počasí, neboť teploty se pohybovaly od patnácti až do pětadvaceti stupňů Celsia.
 
Diváci si Rallye Korsika rozhodně užívají, rychlostní testy vedou krásnou krajinou, počasí je vynikající a na trati se odehrávají vyrovnané souboje o světové body. Bohužel charakter rychlostních zkoušek není optimální pro náš vůz, a proto se nemůže naše posádka přímo zapojit do soubojů na bodovaných pozicích.
 
Nedělní etapu bychom velmi rádi úspěšně zvládli, abychom vůz Škoda Fabia WRC dovezli až na cílovou rampu. Pochopitelně budeme pozorně sledovat i souboje mezi osmi nejrychlejšími jezdci,“ řekl vedoucí týmu Josef Kopecký.
 
„Náš vůz Škoda Fabia WRC funguje bezchybně a jenom škoda, že není k dispozici v novější homologaci. Zcela určitě by se dalo rovnocenně bojovat se špičkou i v Rallye Korsika. Místní rychlostní zkoušky kladou důraz především na točivý moment motoru a jeho průběh. Tento parametr bohužel bez nové homologace výrazněji zlepšit nelze.
 
S devátým místem jsem spokojen a pochopitelně budeme čekat, jak se soutěž vyvine během nedělní etapy,“ dodal Jan Kopecký.
 

 
Průběžné pořadí v Rallye Korzika:
 
1. LOEB S. / ELENA D.                                    Citroën C4 WRC                        
2. GRÖNHOLM M. / RAUTIAINEN T.                    Ford Focus RS WRC 07 +0:27.5
3. SORDO D. / MARTI M.                                 Citroën C4 WRC +1:00.6
4. DUVAL F. / PIVATO P.                                 Citroën Xsara WRC +2:21.5
5. LATVALA J.-M. / ANTTILA M.                       Ford Focus RS WRC 06 +2:23.9
6. SOLBERG P. / MILLS P.                                Subaru Impreza WRC 2007 +2:30.9
 
9. KOPECKÝ JAN / SCHOVÁNEK FILIP                ŠKODA Fabia WRC +5:52.9

 
 
Fotogalerie:   Korsika 2007 a náš Jan Kopecký, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose