www.car.cz
 

Škoda 130 LR posádky VSV rallye teamu Pavla Stráského pojede Vsetín
     13.10.2007 22:10 - tisková zpráva


Dáváme ti ještě jednu šanci…
 
Avizovaný konec sezóny Škody 130 LR posádky VSV rallye teamu Pavla Stráského a Pavla Kacerovského se nekoná. Po několika nedokončených soutěžích dostane jejich opečovávaný, avšak stále nespolehlivý soutěžní speciál ještě jednu šanci.
 
Po odstoupení v úvodu pelhřimovské rallye došla jezdci Pavlovi Stráskému trpělivost a ztratil veškerou chuť k závodění. Po pár dnech ho ale začaly svrbět ruce a spolu s mechaniky se rozhodl pro další repasi převodovky, která selhala nejen v Pelhřimově, ale i na historické Vltavě. Po úspěšném testu nedaleko týmové dílny byly seřízeny i karburátory a Stráský s Kacerovským se vydali vyzkoušet auto v závodních podmínkách do Příbrami na vložený závod historiků.
 
Po bezproblémové první etapě a úvodu druhého dne se na tochovické rychlostní zkoušce dostavil další nečekaný problém. Na odbočení u pily zůstala jezdci v ruce ulomená řadicí páka… Jelikož regule soutěže dovolovaly nastoupit po opravě do další sekce, s vyměněnou ´šaltpákou´ se Jihočeši vrátili zpět na trať. Auto už konečně fungovalo tak, jak mělo. Dorazit až do cíle jim ale opět nebylo dopřáno.
 
Tři kilometry po startu RZ z Vystrkova do Brodců už Stráský nezařadil jedinou rychlost – ukroutila se spojková hřídel, tzv. mrkev. Když už konečně všechno funguje, potkají nás zase jiné problémy,“ posteskl si zoufalý jezdec.
 
O nadcházejícím víkendu čeká na historické soutěžáky předposlední podnik dvoudenního Mistrovství České republiky v rallye ve Vsetíně. Na startu Würth – Partr Rally se objeví i naše týmová stotřicítka. Využije možná už poslední šanci, kterou jí dáváme? Rádi bychom totiž věděli, zda má vůbec nějakou cenu v našem snažení ještě pokračovat…
 

VSV rallye team


 
 
Fotogalerie:   Rallye Pardubice 2007, foto Jirka Rohlena

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose