www.car.cz
 

Korsika: Martin Prokop poskočil do čela juniorské klasifikace
     13.10.2007 22:19 - tisková zpráva


Martin Prokop s Janem Tománkem profitovali z problémů konkurentů Aavy a Anderssona a po druhém dni Korsické rally figurují na čele juniorské klasifikace s více než půlminutovým náskokem před slovensko-českým duelem Béreš - Starý.
 
Charakter rychlostních zkoušek se ve druhé etapě hodně změnil, což dalo zavzpomínat Korsické rally nedávné minulosti. Úzké silnice, uskákaný asfalt, větší hrozba defektů. Martin Prokop s Janem Tománkem začali opatrněji, z čehož profitoval posunem na druhé místo Andersson. Double Suzuki však dlouho netrvalo.
 
Na osmém testu totiž Aava havaroval a nedlouho potom postihl defekt i Anderssona. Švéd díky jistotě juniorského titulu ztratil nejen koncentraci, ale zejména dvě minuty, které znamenaly propad do hloubi výsledkové listiny. A podle posledních informací se zítra na startu závěrečné etapy neobjeví.
 
Posádka týmu Jipocar Racing rázem poskočila do čela juniorské klasifikace s náskokem 46.3 sekundy na druhé Béreše. Toto umístění, které jí zajišťuje konečnou třetí příčku v JRC, si spolehlivou jízdou udržela i v průběhu druhé sekce. Hvězdou dne byl jezdec PH Sportu Yoann Bonato, jenž dnes opanoval většinu měřených testů a v celkové klasifikaci se posunul už na čtvrtou příčku. 
 
Ráno mi vložka moc nesedla, což bylo znát i na čase. Navíc nás přeskočil Andersson. To mě zdravě nabudilo a do osmého testu jsme šli s větším nasazením. Mezi pátým a šestým kilometrem jsme však viděli havarovaného Aavu, Andersson zase trefil nějaký kámen a hodně ztratil.
 
Zkoušky druhého dne byly hodně nepříjemné, hlavně v prvním a třetím testu hrozily defekty. Rovněž bylo na trati vytaháno více nečistot.
 
Druhou sekci už jsme projeli více v klidu, krušnou chvíli jsme si prožili pouze na RZ11, kdy jsme trefili obrubník. Ale naštěstí to odnesl jen poškozený disk. I přes vedení a solidní náskok stále není nic jasného, neboť Jožka Béreš je druhý a v případě našeho výpadku by nás v konečné klasifikaci přeskočil. Hlavně doufám, že se nebude opakovat loňský scénář, kdy nás o vítězství připravila havárie kousek před cílem posledního testu,“ uvedl v cíli druhého dne Martin Prokop.  
 
Pořadí po II. etapě (12 RZ)
1. M. Prokop (CZ - Citroën) 2:37:17.6
2. J. Béreš (SK - Renault)        + 34.9
3. C. Rautenbach (ZW - Citroën)   + 1:11.4
4. Y. Bonato (F - Citroën)         + 1:48.7
5. P. Andersson (S – Suzuki)    + 2:31.0
6. A. Augoyard (F - Renault)    + 4:40.4
7. M. Kosciuszko (PL - Suzuki) + 5:10.9
8. A. Cortinovis (I - Renault)     + 5:35.3
9. A. Burkart (D – Citroën)      + 6:29.2
10. S. Benoni (I – Citroën)        + 10:48.7
11. R. Auquier (B – Citroën)     + 14:33.0
12. T. Barral (F – Renault)       + 17:12.0
13. M. Komljenovič (SCG – Renault) + 19:03.4
14. V. Rožukas (LV – Renault) + 33:57.3
 
Závěrečná etapa etapa korsické soutěže obsahuje čtyři rychlostní zkoušky na dvou úsecích (112 ostrých kilometrů).
 
Aktuální informace a průběžné výsledky najdete i na internetové stránce: www.tourdecorse.fr
 
Jipocar Racing
www.martinprokop.com

 
 
Fotogalerie:   Korsika 2007a Martin Prokop, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose