www.car.cz
 

Při A1GP v Brně v divizi 4 dominovali Mücke a Forman
     17.10.2007 11:17 - Pavel Jelínek


Divize 4 si dala dostaveníčko v Brně a dělala společnost mezinárodním závodům A1GP.
Nejlépe se dařilo Němci Mückemu s Mercedesem a Miroslavu Formanovi na Audi.

Ve sprintu divize 4 nad 2000ccm3 se představilo 14 startujících. Antonín Charouz po zisku titulu svůj vůz přenechal kolegům a při A1GP se nejlépe dařilo Stefanu Mückemu, který nadělil zbytku pole celých 45 sekund, což už byl značný náskok. Stříbrnou příčku si z Brna odvezl Milan Maděryč s Audi A4 DTM a bronz patřil Slováku Danišovi, který pilotoval druhý Mercedes DTM.
V letošním roce se tento talentovaný Slovák předvedl i ve Ferrari a Lamborghini Gallardo. Právě čtvrté místo zaujalo zmiňované Ferrari z týmu MenX, tentokráte řízené Hynkem Charousem. Závod nedokončil Robert Šenkýř s BMW a nedařilo se ani jeho kolegovy Líbalovi. Po závodě byl vyloučen závodník Zdeněk Hajdůšek s Tatrou Ecorra V8 Sport.

Ve dvoulitrech, které zajely v Brně také sprint závod, se nejvíce radoval Miroslav Forman, který po letošních počátcích s Alfou přesedlal do Audi ST, ve kterém mu to jde mnohem lépe. Svému největšímu soupeři Martinu Novotnému nadělil ovšem jen 3,5 sekundy. Opel Speedster byl tentokráte lepší, než Dan Michl i Jiří Jupa na Škodě M2000. Závod nedokončil z favoritů Aleš Jirásek a nedojel též Slovák Sládečka s Octávií.

V ČP Škoda Octávia Challenge dominoval Michal Matějovský, který zvítězil v obou dvou závodních jízdách. Velmi pěkně však zajel také Vršínský, který se předvedl čtvrtým a druhým místem, a také musíme pochválit Slováka Urbana, jemuž patřilo rovněž druhé a čtvrté místo.

Rakušané přivezli do Brna kolotoč historických vozů, které mají pěkné a početné pole, naopak BMW 1 Challenge nakonec v Brně nestartovalo a uvidí jej nejspíš kolegové v Německu.

Výsledky A1GP ČR v Brně – doprovodné závody:

MMČR D4 nad 2000ccm3:
S.Mücke (D) – Mercedes Benz DTM
M.Maděryč – Audi A4 DTM
J.Daniš (SK) – Mercedes Benz DTM
H.Charous – Ferrari 430
M.Urban – Lamborghini Gallardo GT3

MMČR do 2000ccm3:
M.Forman – Audi A4 ST
M.Novotný – Opel Speedster
D.Michl – Lotus Michl 07
J.Jupa – Škoda M2000
K.Czapka (PL) – Renault Clio RS

ČP Škoda Octávia Challenge:
1. jízda - Matějovský, Urban, Brejla
2. jízda - Matějovský, Vršínský, Fulín

 



Vláďa Rožánek



 
 
Fotogalerie:   A1GP Brno 2007 - Divize 4, foto BPA Martin Straka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose