www.car.cz
 

Jakub Horák v týmu Palmi motorsport vícemistrem v NF 1400.
     18.10.2007 13:47 - tisková zpráva


Jakub Horák v týmu Palmi motorsport se stal vícemistrem České republiky v národní formuli 1400.

Teprve 15-letý jezdec s minimální zkušeností s formulovými vozy, dokázal překonat zkušené stálice této třídy a poprvé v životě se stal vícemistrem ČR v závodech na okruzích ve třídě národní formule 1400.

Sezóna se u Jakuba vyvíjela zpočátku pomalu, kde se seznamoval s technikou Van diemen a s novým týmem Palmi motorsport s vedením Ing. Ivo Palmi, který ho na závody připravoval. Tato spolupráce se začla rozvíjet, kde již od poloviny sezóny Kuba bojoval vždy o příčky nejvyšší. V trénincích zajížděl ty nejrychlejší časy o které se přetahoval s vedoucím Lešinským, který se již po brněnském závodě stal vítězem této třídy. Svého rivala dokázal 2x porazit a to potvrdil vítezstvím v Piešťanech a v Brně.

Bohužel dva nedojeté závody ho stály body, které při sčítání do celkového pořadí chyběly. A tak do posledního závodu v polské Poznaňi vjížděl z posledního místa po nedojetém prvním závodě s jedno bodovým náskokem na třetího Chabra, ten měl navrh po startu, který startoval z 5. pozice. Po startu se Jakub rychle probojoval na přední pozice, díky chybě Chabra, který z prvního místa vylétl mimo trať ,si z taktických důvodů Jakub udržoval 3.pozici až do cíle, které znamenalo jeho životní výsledek.


 
 
Fotogalerie:   A1GP Brno 2007 - Divize 4, foto BPA Martin Straka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose