www.car.cz
 

Překvapení : Mičánek bude startovat v Epilogu s Charouzovým Mercedesem DTM !!
     18.10.2007 19:57 - tisková zpráva


Nečekaná nabídka se otevřela v závěru sezony před brněnským automobilovým závodníkem Jiřím Mičánkem, který se příští sobotu v šestihodinovce Epilog na Masarykově okruhu Epilog představí v Charouzově týmu a povede vůz Mercedes ze seriálu DTM. Mičánek si už mohl dnes před polednem vyzkoušet půlhodinovou jízdu s tímto vozem. Jeho časy v průjezdu na jeden okruh se pohybovaly okolo 2:01.
 
"Těžko se mi popisují fantastické zážitky po jízdě, Mercedes DTM je okapotovaná formule. Fantasticky odjíždí ze zatáček, nabízí možnosti brzdění až v zatáčkách," hodnotil Mičánek první tréninkovou lekci. Přesednutí z vozu Porsche, v němž naposledy závodil v neděli v seriálu Carrera Cup na německém okruhu v Hockenheimu, znamenalo značně odlišnou techniku jízdy. S vozem Porsche dosáhl nejrychlejší čas na Masarykově okruhu o pět sekund pomalejší než s Mercedesem.
 
"Jsem po půl hodině jízdy plný dojmů. Pochopitelně jsem nejezdil na doraz, nechtěl jsem skončit mimo trať v kačírku. Musím si na vůz Mercedes zvyknout, potřebuji se s ním vyjezdit. Považuji za důležité si při tréninku s jiným autem na deset minut zastavit, vydýchat se. Potom je další jízda o něčem zcela jiném," dodal Mičánek.
 
Do Charouzova týmu jde pouze na záskok, v příští sezoně plánuje Mičánek opět start v seriálu Porsche Carrera Cup a chtěl by také zasahovat do českých závodů.
 
 
     JiPo

 
 
Fotogalerie:   A1GP Brno 2007 - Divize 4, foto BPA Martin Straka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose