www.car.cz
 

Největším favoritem Epilogu Aston Martin?
     22.10.2007 16:41 - Vladimír Rožánek


V Brně se o nadcházejícím víkendu pojede poslední závod okruhové sezóny Epilog a poprvé by se na něm měla představit stáj Renauer s vozem Corvette C5-R a posádka Hardman-Leventis přijede s dalším gétéčkem – Astonem Martin.

Šedesát šest přihlášených vozů, to už je slušná podívaná a ta nás čeká již o dalším víkendu. V Brně se pojede tradiční vrchol okruhové sezóny – Epilog.
Naše Mercedesy DTM to nebudou mít jednoduché. Nejenže s nimi pojedou další piloti, kteří s těmito vozy v MMČR startují spíše sporadicky, ale také se do jejich kokpitu podívají nováčci. Mladý Mičánek, Slovák Daniš, či Václav Brejla, další Slovák Konopka, či Němec Gusenbauer, který však za volantem Mercedesu seděl již v loňském ročníku.

O konkurenci se jim postará hlavně novinka na našich okruzích – vůz Corvette C-R v podání Renauer Motorsportu z Rakouska. Vůz pochází z Belgie a Wolfgang Kauffman se bude jistě snažit zajet lepší výsledky, než druhý stájový vůz Porsche GT.

Dalším zajímavým vozem ve startovním poli je vůz Aston Martin GT1, který na Epilog přiveze britská posádka Hardman-Leventis, kteří jeli i loňský Epilog, ale ještě s vozem BMW.

V Brně se znovu objeví dvě Lamborghini Gallardo GT3 z týmu S-Berg Racing a kromě dvojice Urbanů se v nich projede i ryze ruská posádka, jejimž nejznámějším pilotem bude Vladim Kuzminyka. Zajímavý vůz přiveze i Antonín Herbeck, který si tentokrát vybral za spolujezdce Itala Zaniho, ale vůz Pagani Zonda zatím mnohokrát do cíle nedojel, tak uvidíme v Brně.

Celkem zajímavá plejáda vozů Porsche, počínaje typem 911 GT3 Cup, až po nejnovější Porsche 997 GT3 Cup, bude čítat 13 vozů a za jejich volanty se budou střídat například Lichtner-Hoyer, olympijský vítěz na lyžích Patrik Ortlieb a Karl Wendlinger, který má za sebou i zkušenosti z formule F1. Mezi horké favority patří Audi A4DTM ze stáje Bohemia Racing, Ferrari 430 a 360 a vozy BMW od Kusína a Šenkýře nebudou chtít zůstat pozadu. Během Epilogu však uvidíme i slabší vozy do 2000ccm3, kde pojede Rakušan Zottl, bratři Foukalové s Hondou, Kusý a Zahradníček s vrchařským Peugeotem 306, nebo Hlouch Racing s Oplem Astra. Další zajímavé Seaty Supercopa přivezou Poláci a Maďaři.

I v chladném počasí, kdy na vrcholcích hor vidíme první povlaky sněhu, se máme na co těšit.

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Jet Alliance s krásným Ferrari 333 SP

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose