www.car.cz
 

Patrik Hájek opět vítězem světového motokárového finále
     24.10.2007 22:44 - tisková zpráva


Český motokárový reprezentant Patrik Hájek (JOKA Kart Team) přivezl do vlasti další prestižní triumf. V italské Cervii zvítězil ve světovém finále EASYKART ve třídě  SHIFTER 125 ccm. Po loňském vítězství ve světovém finále ROK CUPu v italském Lonatu tak rozšířil výčet svých úspěchů o další ceněný titul.
 
Na startu světového finále EASYKART se sešlo v šesti kategoriích více jak 300 závodníků ze šestnácti zemí. Objevily se téměř všechny světové motokárové hvězdy současnosti a jistou kuriozitou byl i start mladého Brazilce Fittipaldiho. Potomek dvojnásobného šampióna F1 nastoupil v nejnižší třídě 50 ccm.
 
V kvalifikacích zajel Hájek druhý čas se ztrátou jen dvou setin sekundy na domácího Alessandra Schirosiho. Ve finálové rozjížďce na 26 kol pak nejlépe odstartoval Schirosi, ale Hájek ho sledoval v těsném závěsu až do poloviny závodu, kdy tvrdě a úspěšně zaútočil na první pozici. Nikým neohrožován si pak dojel pro vítězství.
 
„Je to pochopitelně další cenná trofej,“ řekl majitel stáje JOKA a Hájkův trenér Josef Kališ. „Patrik jel opravdu výborně a nedělal chyby. Spravili jsme si chuť po předchozím světovém finále ROK CUPu, které se jelo o týden dříve. Tam jel Patrik v hlavní rozjížďce na druhém místě, ale před koncem závodu měl kolizi s jedním ze soupeřů a propadl se na čtvrtou příčku. Na to, že do Lonata jel jako horký favorit, byla bramborová medaile zklamáním. V Cervii ale zabojoval a dokázal zakončit sezónu vítězstvím,“ dodal Kališ.
 
(dum 22.10. 2007)

 
 
Fotogalerie:   OffROAD Maraton Milovice, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose