www.car.cz
 

Jiří Janák v Epilogu osedlá Audi A4 DTM
     25.10.2007 19:40 - tisková zpráva


Skutečnou třešničku na dortu nabídne Jiří Janák svým fanouškům v závěrečném podniku letošní sezóny na Masarykově okruhu v Brně. V rámci Epilogu usedne spolu s trojicí dalších jezdců - Milanem Maděryčem, Thedem Björkem a Tomášem Kostkou, do Audi A4 DTM. Poté co Jirka souhlasně reflektoval na nabídku Milana Maděryče, se tak na jeden víkend stane hostujícim členem posádky Bohemia Racing Teamu.

Moc se na tento víkend těším. Příležitost svézt se ve voze specifikace DTM se neodmítá. Nabídka pana Maděryče mě velice příjemně překvapila a nic jiné jako „ano“ jsem prostě nemohl říct. Kromě toho to bude i vítaná příležitost zazávodit si opět „doma“, vyjádřil se Jiří Janák k blížícímu se podniku. Šestihodinové klání nabízí jedinečnou atmosféru i momenty. Podepisuje se pod to zejména fakt, že v jeho druhé části se závodní trať ponoří do tmy.

Šesthodinová bitva startuje v sobotu 27. října ve 14. hodin na Masarykově okruhu v Brně a organizátoři určitě potěšili fanoušky motorismu zprávou, že vstupné na všechny třibuny je volné!



Sponzorský den

Více než 50 lidí mělo v sobotu 20. října možnost vyzkoušet si adrenalin, který Jirka Janák prožíva při startech v závodech Porsche Supercupu i německého Carrera cupu. „Byla to bomba“, „ absolutně nejlepší zážitek“, klepou se mi nohy, ale bylo to super“...tyto a mnohé další charakteristiky zaznívaly poté, co hosté sponzorského dne vystupovali z Porsche Carrera 997.

Sponzorský den již podruhé zorganizoval Jirkův tým a nezapomněl pozvat zástupce firem, které se podílejí na spolupráci, jmenovitě firmy Excalibur Army, Kampo, Castrol, Spies Hecker a další, ale i jednotlivce, kteří Jirku Janáka v jeho závodních aktivitách podporují.

„Je to pro mě radost i čest zároveň. Přes sezonu není moc času k tomu, abych poděkoval všem, kteří mě podporují. Sponzorský den je proto ideálni příležitost k tomu, abych tak udělal. A udělal jsem to velice rád. Kromě toho je zajímavé sledovat, jak se lidé chovají, když je posadíte k sobě jako spolujezdce a snažíte se jim přiblížit, jak to vypadá v závodě. Někteří jsou z toho absolutně nadšení, jiní si stěžují na žaludek,“ řekl s úsměvem Jirka.

Počasí po ránu nebylo příliš povzbuzujíci, trať brněnského závodiště pokropil déšť, což jednoznačne diktovalo mechanikům Svena Schnabla nahodit na vůz mokré obutí. Byla to trošičku škoda, protože na mokré trati se nedá zcela využít potenciál rychlého závodního vozu. Ve druhé polovině dne se nakonec ukázalo sluníčko, gumy se přezuly, trať ale pořád klouzala. To však nebránilo Jirkovi ukázat svým hostům, čeho je schopen s dobře připravenou technikou dosahovat. Kromě jízdy jim samozřejmě ochotně zodpovědel spoustu zvědavých dotazů a potěšil zejména jejich ratolesti plakáty či podpisovými kartičkami.

Sponzorský den nebyl jenom o svezení se s okruhovým pilotem. Ti odvážnější si měli možnost sami zahrát na závodníky. Podmínkou bylo, aby tak udělali se svým vlastním autem. Projet se po Masarykově okruhu v Brně rozhodně nemá příležitost každý, a tak už v průběhu chvilky byl před zeleným semaforem nastoupený poslušný vláček civilních automobilů. Kdo neměl odvahu riskovat, že svoje auto v návalu závodnické vášně někde „ťukne“, mohl využít flotilu upravených favoritů jezdecké školy Jiřího Mičánka. Své zručnosti si hosté mohli vyzkoušet také ve škole smyku a na motokárach. V rámci doprovodného programu vystoupil kaskadér na motorce. Nad jeho výkony mnozí tajili dech, přece však nekteří nabrali odvahu a nechali se svézt. Kdo ví, jak se odvážlivci asi cítili, když přes startovní rovinku „letěli“ na motorce rychlostí stodevadesát kilometrů v hodině...???

Neděle byla tedy více než vydařeným říjnovým dnem. Hosté odcházeli spokojeni, a hlavně s nezapomenutelným zážitkem. Pro mnohé z nich byla totiž jízda v závodním automobilu úplnou novinkou. Pro Jirku Janáka byl tenhle den rovněž příjemnou tečkou za náročnou sezónou, i když nakroužil více než pětset kilometrú. Každý výjezd z boxu s novým spolujezdcem na palubě však znamenal jeho veliké „děkuji“.

PR

Oficiální stránky týmu : www.jiri-janak.com


 
 
Fotogalerie:   MM racing stříbrný na Hockenheimu 2007 podruhé, foto týmu K. Kubeš

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose