www.car.cz
 

Mičánek junior se na Epilogu blýskl svým výkonem při premiéře v Mercedesu DTM
     31.10.2007 12:47 - tisková zpráva


Mičánek ukázal při Epilogu svoje kvality

Jednadvacetiletý brněnský automobilový závodník Jiří Mičánek se ve vytrvalostní šestihodinovce Epilog na Masarykově okruhu blýskl v deštivém počasí skvělým výkonem. Ze čtyřčlenné posádky strávil za volantem nejvíce času, téměř dvě a půl hodiny. Právě jemu se podařilo dotáhnout v kvalitní konkurenci vůz Mercedes až na druhé místo v absolutní klasifikaci.
 
"Určitě jsem s výsledkem spokojen. Závod byl hodně těžký, protože se jel celý na vodě," řekl hned po závodě Jiří Mičánek junior, který měl původně jet pouze jako druhý ze čtyřčlenného týmu. Nakonec došlo ke změně strategie, v závěru zaskočil za Rusa Vadima Kumicha. Nominaci změnil na poslední chvíli manažer týmu Antonín Charouz, kterému Mičánkův výkon na druhém úseku padl do oka. "Ještě jsem dojížděl na závěr hodinu a čtvrt. Bylo to hodně náročné. Ale jsem rád, že se nám podařilo vybojovat druhé místo," dodal Mičánek.
 
Jak těžká byla stíhací jízda po první výměně, kdy jsi přebíral vůz po Kuzmichovi až na osmém místě?
 
"Jel jsem na hranici limitních možností. Tak, abych nevypadl z trati. Měl jsem v povědomí, že po mně jedou ještě dva jezdci. Vytrvalostní závod není záležitostí jednotlivce, ale celého týmu. Proto jsem se snažil udělat maximum pro úspěch."
 
Musel jsi při druhém nasazení před koncem závodu odrážet útoky soupeřů?
 
"V závěru na mě už nebyl žádný útok. Přede mnou jezdil vůz Audi A4, který měl náskok čtyři kola, takže bylo zbytečné na něj útočit. Držel jsem si svoje tempo. Mým hlavním úkolem bylo dojet do cíle. Třetí v pořadí posádka vozu Aston Martin byla za mnou třicet sekund. Do vysílačky jsem dostával zprávy, že je odstup zhruba stejný."
 
Dá se srovnat závod Epilog s letošním Porsche Carrera Cupem?
 
"Dvě moje sobotní vystoupení za volantem Mercedesu DTM se nedají vůbec srovnávat, protože jsem jel s rozdílným autem. Porsche Carrera Cup je sprint na patnáct až sedmnáct kol. Ve vytrvalostním závodě se musí počítat se vším."
 
Jaké bylo svezení v závodním Mercedesu?
 
Mercedes je úžasný vůz, svezení bylo perfektní. Je jen škoda, že bylo v sobotu tak škaredé počasí a neužili jsme si všech předností tohoto vozu. Byla to neskutečná paráda. Jak už jsem řekl hned po první tréninkové jízdě, Mercedes DTM je okapotovaná formule s obrovskými možnostmi při brzdění. Ve voze Porsche v okamžiku, kdy před zatáčkou končím s brzděním, v Mercedesu teprve začínám brzdit. Možnosti Mercedesu DTM jsou posunuty úplně jinam."
 
 
PR
 
více o týmu : www.micanekmotorsport.cz

 
 
Fotogalerie:   Epilog 2007 objektivem Martina Straky - BPA

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose